Πώς θα βοηθήσεις τη διαδικασία της πέψης στο σώμα σου

Με την καλή πέψη, ο οργανισμός σου απορροφά πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά της τροφής που έχεις καταναλώσει

Ναταλία Πετρίτη

Αναζητείς τρόπους να έχεις καλή πέψη και να μειώσεις τα φουσκώματα και τα πρηξίματα που μπορεί να εμφανίζονται μια στο τόσο ή και συχνότερα; Ακολούθησε τις παρακάτω συνήθειες για θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σου!

Μάσα αργά

Μάσα αργά την τροφή σου και πολλές φορές, ώστε αυτή να διασπαστεί πιο εύκολα στην πεπτική οδό. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα χορταίνεις και πιο γρήγορα, καταναλώνοντας τελικά μικρότερες ποσότητες.

Προτίμησε τα μικρά γεύματα

Προτίμησε τα μικρότερα και περισσότερα γεύματα μέσα στη μέρα, αφού έτσι επιταχύνεις την πέψη.

Κατανάλωσε τροφή σε σταθερές ώρες

Προσπάθησε να τρως περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, βάζοντας ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου.

Πιες πολύ νερό

Το νερό συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει την καλή πέψη, σε χορταίνει και τρως λιγότερο. Πίνε λοιπόν όσο περισσότερο μπορείς μέσα στην ημέρα, περίπου 2 λίτρα.

Κατανάλωσε προβιοτικά

Βάλε στη διατροφή σου φυσικά προβιοτικά, όπως γιαούρτι, κεφίρ και τουρσί. Αυτά θρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Κάνε γυμναστική

Βάλε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου, ακόμα και σε ήπια μορφή, μιας που η κίνηση του σώματος και των οργάνων βοηθά στη διαδικασία της πέψης.

Κοιμήσου επαρκώς

Ο καλός ύπνος τη νύχτα βοηθά το σώμα σου να ξεκουραστεί, να αναπλαστεί και να βελτιώσει το μεταβολισμό, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την καλή πέψη. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares