Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις τρόποι να βοηθήσεις τη λειτουργία του εντέρου σου και να ενισχύσεις την υγεία του

Τι μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα για υγιές έντερο και ομαλή εντερική λειτουργία



Εάν αντιμετωπίζεις κι εσύ προβλήματα με το έντερο (όπως για παράδειγμα αέρια, πόνο και φούσκωμα) γνωρίζεις στην πράξη ότι η υγεία αυτού συνδέεται σχεδόν με κάθε τι που σχετίζεται με τον οργανισμό σου, ενώ οι επιλογές που κάνουμε στη. Καθημερινή μας ζωή μπορούν εύκολα να το επηρεάσουν. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις, για να ανακαλύψεις τέσσερις τρόπους που θα κάνουν να βοηθήσεις τη λειτουργία του εντέρου σου και να ενισχύσεις την υγεία του.

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου

Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα θα σου χαρίσει όμορφο και υγιές σώμα, κάνοντας παράλληλα καλό και στο έντερό σου. Κι όλα αυτά καθώς η άσκηση εμπλουτίζει το μικροβίωμα του εντέρου με τρόπους που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και τη βελτίωση των συμπτωμάτων τυχόν γαστρεντερικών διαταραχών.

Προτίμησε τις πλήρεις τροφές και τις φυτικές ίνες

Η κατανάλωση τροφών με όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία είναι βασική για την υγεία του εντέρου, ενώ η προσθήκη φυτικών ινών στη διατροφή μας είναι εξίσου σημαντική ώστε αυτό να λειτουργεί σε συνεχή εγρήγορση. Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι και σιτηρά με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία είναι οι τροφές που αξίζει να βάλεις στην καθημερινότητα, ενώ θα δεις επίσης τεράστια αλλαγή καταναλώνοντας τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως είναι το κεφίρ και το τουρσί λαχανικών (χάρη στα προβιοτικά που αυτά περιέχουν).

Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στην υγεία του εντέρου, αφού σε αυξημένη κατανάλωση μπορεί να βλάψει το εσωτερικό περίβλημα του στομάχου και του πεπτικού σωλήνα και να επηρεάσει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

Ρώτα τον γιατρό σου για τα φάρμακα που παίρνεις

Εάν παίρνεις σταθερά κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή αν χρειάζεται να πάρεις αντιβίωση για κάποιο διάστημα, συζήτησε με το γιατρό σου πώς μπορεί να επηρεάσει η κατανάλωση αυτή την υγεία του εντέρου σου. Συμβουλεύσου τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου εάν είναι καλό να πάρεις ταυτόχρονα προβιοτικά συμπληρώματα για την προστασία του εντέρου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.