Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» ενδυναμώνει τις γυναίκες στη μάχη τους με τον καρκίνο μαστού

 To κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας (8 Μαρτίου) είναι #EmbraceEquity.



Στο πνεύμα της καμπάνιας, καλούμαστε όλοι να συλλογιστούμε ότι στη σημερινή εποχή «οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι πλέον αρκετές» και ότι η ισότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν πρώτα «αγκαλιάσουμε την ισοτιμία». Κάθε άτομο χρειάζεται εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όταν αυτές σχετίζονται με την υγεία.

Στη Novartis υπάρχει η πεποίθηση ότι ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ισοτιμία στην υγεία είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων με καινοτόμους τρόπους, όπως η υποστήριξη προγραμμάτων ευαισθητοποίησης σχετικά με ασθένειες και θεραπείες. Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, που αποτελεί τον πιο συχνά διαγνωσμένο τύπο καρκίνου[1], η Novartis Hellas έχει δημιουργήσει από το 2015 το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει με  καρκίνο του μαστού.

01104_115dpi_rgb

 

Οι πρώτοι κύκλοι εστίασαν στις ανάγκες της γυναίκας ασθενούς και είχαν στόχο τη στήριξη και τη συναισθηματική ενδυνάμωσή της, μέσω δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων, με βασικούς θεματικούς άξονες την τέχνη, την έκφραση και την αυτο-φροντίδα.  Ο 5ος κύκλος του προγράμματος συνεχίστηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και τους συλλόγους Άλμα Ζωής με κύριο όχημα τη μουσική σε μια σύμπραξη-έκπληξη με το φωνητικό σύνολο «Chόrεs», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι στα τέλη του 2021. Μέσα από μια ταινία 60 δευτερολέπτων, οι  «Chόrεs» ένωσαν τις φωνές τους με άλλες γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνες και όλες κρύβουν μέσα τους αληθινή δύναμη.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» υποστήριξε την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της χορωδίας «Chόrεs» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μέρος της οποίας ήταν βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού και μια μουσική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2022, για την ενίσχυση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου. Στα διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια εκφραστικών τεχνών που έλαβαν χώρα κατά τη περίοδο 2020-2022, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 3.400.

2074_115dpi_rgb

Η ευρεία αποδοχή, η δημοσιότητα και προβολή που έχει γνωρίσει η πρωτοβουλία «Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη» φανερώνουν την επιτυχημένη διαδρομή της μέχρι σήμερα καθώς και τη μέγιστη σημασία του μηνύματός της πως καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι μόνη απέναντι σε αυτή την ασθένεια.

 

 

 

 

 

 

[1] WHO - https://www.iarc.who.int/news-events/current-and-future-burden-of-breast-cancer-global-statistics-for-2020-and-2040/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.