Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ποιες συνήθειες πρόληψης του καρκίνου πρέπει να υιοθετήσεις asap

Τρεις ελάχιστα γνωστές συνήθειες που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και μπορούν να γίνουν ισχυρός σύμμαχος της υγείας σου



Μπορεί ένας ορισμένος κίνδυνος καρκίνου να έχει να κάνει με το DNA σας, αλλά η επιγενετική (δηλαδή, οι επιλογές του τρόπου ζωής και το περιβάλλον) παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Εδώ, εντοπίσαμε τρεις ελάχιστα γνωστές συνήθειες που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Προσπαθήστε να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ευεξίας για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας μπορεί να λειτουργήσει στα καλύτερά του για τα επόμενα χρόνια.

Χρησιμοποιήστε στοχευμένα θρεπτικά συστατικά

Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, όπως:

Βιταμίνη Α

Βιταμίνη C

Βιταμίνη D

Ρεσβερατρόλη

Λυκοπένιο

Λουτεΐνη

Ζεαξανθίνη

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε άφθονα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά από ολόκληρα τρόφιμα και συμπληρώνετε με φόρμουλες ενός συστατικού ή πολυβιταμινών, όταν είναι απαραίτητο. Η προσθήκη ενός ολοκληρωμένου multi που παρέχει όλες αυτές τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγεία ολόκληρου του σώματος και να προωθήσετε τη μακροζωία.

trofes-prolipsis-karkinou

Βελτιστοποιήστε την υγεία του ύπνου σας

Είμαστε πολύ παθιασμένοι με την υγεία του ύπνου και με απλά λόγια, οι Δυτικοί δεν βελτιστοποιούν την ποιότητα ή τη διάρκεια του ύπνου τους. Με την πάροδο του χρόνου, ο μη βέλτιστος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα υγείας, δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και ναι, ακόμη και καρκίνο.

Σε μια διαχρονική μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep, οι ηλικιωμένοι με κακή ποιότητα ύπνου είχαν σχεδόν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από εκείνους με καλή ποιότητα ύπνου, ανεξάρτητα από το αν είχαν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου ή όχι. (Απλώς ένας ακόμη λόγος για να δοθεί προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο!)

Γεμίστε το πιάτο σας με φυτικές ίνες

Σίγουρα, έχετε ακούσει ότι τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μούρα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά έχετε ακούσει ότι οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό;

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μετα-αναλύσεων του 2018 από το Journal of Chiropractic Medicine, η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων καρκίνων2 – ιδίως του παχέος εντέρου και του μαστού.

Για να αυξήσετε την πρόσληψη διαιτητικών ινών (συμβουλή: οι άνδρες χρειάζονται τουλάχιστον 38 γραμμάρια την ημέρα ενώ οι γυναίκες τουλάχιστον 25 γραμμάρια), φροντίστε να προσθέσετε άφθονα από αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα της ημέρας:

Φρούτα

Λαχανικά

Ολικής αλέσεως

Όσπρια

Ξηροί καρποί

Σπόροι

Εάν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε να επιτύχετε τους στόχους σας σε φυτικές ίνες, σκεφτείτε μια σκόνη ινών υψηλής ισχύος για να ενισχύσετε περαιτέρω την ημερήσια πρόσληψη. Και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τις φυτικές ίνες με επαρκή λήψη προβιοτικών.

Εν κατακλείδι

Όλοι μας είχαμε ένα μέλος της οικογένειας που έχει επηρεαστεί από καρκίνο και θέλουμε να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας (και τους αγαπημένους μας) όσο μπορούμε. Εκτός από την τακτική συμμετοχή σε σωματική δραστηριότητα και τη διατήρηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, σκεφτείτε να προσθέσετε αυτές τις χρήσιμες συνήθειες στη ρουτίνα ευεξίας σας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.