Ποιες συνήθειες πρόληψης του καρκίνου πρέπει να υιοθετήσεις asap

Τρεις ελάχιστα γνωστές συνήθειες που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και μπορούν να γίνουν ισχυρός σύμμαχος της υγείας σου

Αγγελική Λάλου

Μπορεί ένας ορισμένος κίνδυνος καρκίνου να έχει να κάνει με το DNA σας, αλλά η επιγενετική (δηλαδή, οι επιλογές του τρόπου ζωής και το περιβάλλον) παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Εδώ, εντοπίσαμε τρεις ελάχιστα γνωστές συνήθειες που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Προσπαθήστε να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ευεξίας για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας μπορεί να λειτουργήσει στα καλύτερά του για τα επόμενα χρόνια.

Χρησιμοποιήστε στοχευμένα θρεπτικά συστατικά

Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, όπως:

Βιταμίνη Α

Βιταμίνη C

Βιταμίνη D

Ρεσβερατρόλη

Λυκοπένιο

Λουτεΐνη

Ζεαξανθίνη

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε άφθονα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά από ολόκληρα τρόφιμα και συμπληρώνετε με φόρμουλες ενός συστατικού ή πολυβιταμινών, όταν είναι απαραίτητο. Η προσθήκη ενός ολοκληρωμένου multi που παρέχει όλες αυτές τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγεία ολόκληρου του σώματος και να προωθήσετε τη μακροζωία.

trofes-prolipsis-karkinou

Βελτιστοποιήστε την υγεία του ύπνου σας

Είμαστε πολύ παθιασμένοι με την υγεία του ύπνου και με απλά λόγια, οι Δυτικοί δεν βελτιστοποιούν την ποιότητα ή τη διάρκεια του ύπνου τους. Με την πάροδο του χρόνου, ο μη βέλτιστος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα υγείας, δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και ναι, ακόμη και καρκίνο.

Σε μια διαχρονική μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep, οι ηλικιωμένοι με κακή ποιότητα ύπνου είχαν σχεδόν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από εκείνους με καλή ποιότητα ύπνου, ανεξάρτητα από το αν είχαν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου ή όχι. (Απλώς ένας ακόμη λόγος για να δοθεί προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο!)

Γεμίστε το πιάτο σας με φυτικές ίνες

Σίγουρα, έχετε ακούσει ότι τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μούρα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά έχετε ακούσει ότι οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό;

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μετα-αναλύσεων του 2018 από το Journal of Chiropractic Medicine, η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων καρκίνων2 – ιδίως του παχέος εντέρου και του μαστού.

Για να αυξήσετε την πρόσληψη διαιτητικών ινών (συμβουλή: οι άνδρες χρειάζονται τουλάχιστον 38 γραμμάρια την ημέρα ενώ οι γυναίκες τουλάχιστον 25 γραμμάρια), φροντίστε να προσθέσετε άφθονα από αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα της ημέρας:

Φρούτα

Λαχανικά

Ολικής αλέσεως

Όσπρια

Ξηροί καρποί

Σπόροι

Εάν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε να επιτύχετε τους στόχους σας σε φυτικές ίνες, σκεφτείτε μια σκόνη ινών υψηλής ισχύος για να ενισχύσετε περαιτέρω την ημερήσια πρόσληψη. Και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τις φυτικές ίνες με επαρκή λήψη προβιοτικών.

Εν κατακλείδι

Όλοι μας είχαμε ένα μέλος της οικογένειας που έχει επηρεαστεί από καρκίνο και θέλουμε να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας (και τους αγαπημένους μας) όσο μπορούμε. Εκτός από την τακτική συμμετοχή σε σωματική δραστηριότητα και τη διατήρηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, σκεφτείτε να προσθέσετε αυτές τις χρήσιμες συνήθειες στη ρουτίνα ευεξίας σας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares