Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Detox συμβουλές για την προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές

Επειδή οι διακοπές είναι μια περίοδος που το παρακάνουμε με τα ξενύχτια, το αλκοόλ και την πρόσληψη ζάχαρης, να πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας πριν αυτές ξεκινήσουν



Επειδή οι διακοπές είναι μια περίοδος που το παρακάνουμε με τα ξενύχτια, το αλκοόλ και ενδεχομένως και την πρόσληψη ζάχαρης, να πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας πριν αυτές ξεκινήσουν για τα καλά, ώστε να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα και να επανέλθει μετά το τέλος τους δυνατός και ξεκούραστος.

Αυξήστε την πρόσληψη νερού

Το να παραμένετε ενυδατωμένες είναι το κλειδί για την αποβολή των τοξινών από το σώμα σας. Στόχος είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 8-10 ποτηριών νερό την ημέρα.

Μειώστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά τεχνητά συστατικά, συντηρητικά και πρόσθετα σάκχαρα, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός μας. Εστιάστε στην κατανάλωση με επεξεργασμένων τροφών, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης

Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη μπορούν να ασκήσουν πίεση στο συκώτι και να βλάψουν την ικανότητά του να αποτοξινώνεται. Περιορίστε την πρόσληψη αυτών των ουσιών τις εβδομάδες πριν από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Συμπεριλάβετε τροφές αποτοξίνωσης στη διατροφή σας

Ενσωματώστε τροφές όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή λαχανικά (όπως μπρόκολο και κουνουπίδι), σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά και λεμόνι στα γεύματά σας. Αυτά τα τρόφιμα είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Δραστηριοποιηθείτε

Η τακτική άσκηση βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στη βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας του αίματος. Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Ασκήστε τεχνικές διαχείρισης του στρες

Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες όπως γιόγκα, διαλογισμός, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή χόμπι που σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος.

Εξασφαλίστε επαρκή ύπνο

Το σώμα σας αποτοξινώνεται και επανορθώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επιδιώξτε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ για να υποστηρίξετε τη βέλτιστη αποτοξίνωση.

Εξετάστε τις φυσικές μεθόδους αποτοξίνωσης

Το τσάι από βότανα όπως η πικραλίδα ή το γαϊδουράγκαθο, το μηλόξυδο στη διατροφή σας ή ακόμα και ένα ήπιο diet cleansing υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Θυμηθείτε, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή πιστοποιημένο διαιτολόγο πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες