Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος ακόμη κι όταν κάνεις δίαιτα

Να γιατί δεν βλέπεις πρόοδο ως προς την απώλεια βάρους.Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση για το σώμα και τον οργανισμό μας, αλλά και μια περίπλοκη διαδικασία που θέλει χρόνο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να μην καταφέρνει να χάσει βάρος ακόμα και όταν βρίσκεται σε δίαιτα, πράγμα που ενδέχεται να προκαλέσει δυσανασχέτηση και αναστάτωση. Ακολουθούν πέντε συνηθισμένοι λόγοι που μπλοκάρεται αυτή η απώλεια.

Ανεπαρκές έλλειμμα θερμίδων

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίει το σώμα σας, δημιουργώντας έλλειμμα θερμίδων. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να υπολογίσουν λάθος την πρόσληψη θερμίδων τους ή να καταναλώσουν εν αγνοία τους πάρα πολλές θερμίδες, ακόμη και όταν ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής. Οι κρυμμένες θερμίδες σε σάλτσες, ντρέσινγκ ή μεγέθη μερίδων μπορούν να συμβάλουν σε αυτό.

Έλλειψη συνέπειας

Η απώλεια βάρους απαιτεί συνέπεια με την πάροδο του χρόνου. Εάν ακολουθείτε μόνο σποραδικά τη διατροφή σας ή δεν την τηρείτε με συνέπεια, μπορεί να μην δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός ελλείμματος θερμίδων και για να επιτρέψετε στο σώμα σας να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Υποκείμενες ιατρικές παθήσεις

Ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), η αντίσταση στην ινσουλίνη ή ορμονικές ανισορροπίες, μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη την απώλεια βάρους. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν το μεταβολισμό σας, καθιστώντας ευκολότερο να κερδίσετε βάρος και δυσκολότερο να το χάσετε.

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Η δίαιτα από μόνη της μπορεί να μην είναι επαρκής για την απώλεια βάρους. Η ενσωμάτωση της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στη ρουτίνα σας μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας, να αυξήσει τη δαπάνη θερμίδων και να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά. Εάν δεν ασκείστε ή δεν το κάνετε αποτελεσματικά, μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.

Στρες και ύπνος

Τα υψηλά επίπεδα στρες και ο κακός ύπνος μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του σώματός σας, οδηγώντας σε αύξηση βάρους ή δυσκολία στην απώλεια βάρους. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει την υπερκατανάλωση τροφής ή τις κακές επιλογές τροφίμων, ενώ ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό και τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σώμα του κάθε ατόμου είναι μοναδικό και ότι η απώλεια βάρους μπορεί να επηρεαστεί από έναν συνδυασμό παραγόντων. Εάν δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος παρά το γεγονός ότι ακολουθείτε μια δίαιτα και κάνετε επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή έναν διαιτολόγο.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

5 σωτήρια tips για να φροντίσεις τα μάτια σου που πάσχουν από ξηροφθαλμία

Πράγματα που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για ανακούφιση και ουσιαστική φροντίδα των ματιών σου

ΥΓΕΙΑ

Δεν φταις εσύ που δεν κοιμάσαι τα βράδια αλλά το DSPS

Αν ανήκεις στις κουκουβάγιες μπορεί να ευθύνεται το Σύνδρομο καθυστερημένης φάσης ύπνου

ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν διανύεις την εγκυμοσύνη σου κατά τους θερινούς μήνες

Που να δώσεις προσοχή όσο οι θερμοκρασίες βρίσκονται στα ύψη

Προτεινόμενα

ΣΙΝΕΜΑ

Halle Berry και Glenn Close συναντούν την Kim Kardashian στο νέο legal drama δια χειρός Ryan Murphy

Το οποίο θα επικεντρώνεται σε μια all-female νομική εταιρία με την Kardashian στο τιμόνι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 14 έως 21/7

Ρισκάρετε για να διεκδικήσετε αυτά που σας αναλογούν