Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 tips για να βελτιώσεις την ευλυγισία στο σώμα σου

Να τι μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου.



Η βελτίωση της ευλυγισίας του σώματός μας είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί εύκολα μέσα από σωστά μελετημένες αλλαγές στην καθημερινότητα, βελτιώνοντας τη συνολική μας ευεξία, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και να αυξάνοντας το εύρος της κίνησής μας. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την ευλυγισία του σώματός σου εύκολα και άμεσα.

Κάνε stretching

Βάλε τις ασκήσεις διατάσεων στην καθημερινότητά σου. Εστίασε τόσο στις στατικές όσο και στις δυναμικές (κινούμενες) διατάσεις, που εκτελούνται εύκολα χωρίς να κουράζεις καν το σώμα σου. Δώσε προσοχή στις κύριες μυϊκές ομάδες όπως οι μηριαίοι, οι τετρακέφαλοι, οι γάμπες, η μέση, οι ώμοι και το στήθος. Εκτέλεσε κάθε διάταση αργά και κράτα την για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα για να επιτρέψεις στους μύες σου να χαλαρώσουν και να τεντωθούν επαρκώς.

Κάνε σωστή προθέρμανση

Οι ασκήσεις προθέρμανσης αυξάνουν τη ροή του αίματος στους μύες και τους προετοιμάζουν για διατάσεις. Ξεκίνα με ελαφριές αερόβιες δραστηριότητες, όπως τζόκινγκ στη θέση σου ή στατικά άλματα για να αυξήσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου. Μετά το ζέσταμα, κάνε δυναμικές διατάσεις οι κύκλοι χεριών για να προετοιμάσεις περαιτέρω τους μύες σου για στατικές διατάσεις.

Yoga/Pilates

Δοκίμασε τη yoga ή pilates, καθώς αυτού του είδους η γυμναστική δίνει έμφαση στην ευελιξία και την ενδυνάμωση του σώματος μέσα από ένα ευρύ φάσμα κινήσεων. Η yoga, ειδικότερα, περιλαμβάνει διάφορες στάσεις και διατάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ευλυγισία και την ισορροπία.

Δοκίμασε το foam rolling

Το foam rolling μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και στη βελτίωση της ευλυγισίας. Χρησιμοποίησε έναν κύλινδρο αφρού για να στοχεύσεις σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, κυλώντας από πάνω τους αργά, ασκώντας απαλή πίεση. Εστίασε σε σημεία που τείνουν να είναι σφιχτά, όπως οι τετρακέφαλοι και το άνω μέρος της πλάτης.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Η βελτίωση της ευλυγισίας στο σώμα μας απαιτεί χρόνο, επομένως θα πρέπει να είσαι υπομονετική και συνεπής με τις προσπάθειές σου. Προσπάθησε να κάνεις διατάσεις ή ασκήσεις ευλυγισίας τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα, ιδανικά με το πρωινό ξύπνημα. Αύξησε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των διατάσεών σου καθώς βελτιώνεται η ευλυγισία σου, αποφεύγοντας όμως το υπερβολικό τέντωμα ή το να πιέζεις τον εαυτό σου. Στην περίπτωση που έχεις υποστεί τραυματισμούς, συμβουλέψου έναν επαγγελματία υγείας ή έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή φυσικής κατάστασης πριν ξεκινήσεις τις ασκήσεις σου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα