Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Σήμερα οι γυναίκες μπορούν να ζουν κάθε στιγμή χωρίς περιορισμούς

Μικροί αλλά πολύτιμοι σύμμαχοι για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας



Είναι ένα κοινό μυστικό. Ίσως ακόμα και θέμα ταμπού. Ωστόσο είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και κάτι εντελώς συχνό που δεν θα έπρεπε να συνοδεύεται από αισθήματα αμηχανίας ή ντροπής. Και σίγουρα στις μέρες μας δεν υπάρχει λόγος να προκαλεί καμιά ανησυχία…

Η αδυναμία κύστης δεν χρειάζεται πλέον να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Οι σύγχρονες γυναίκες έχετε στη διάθεσή σας τα κατάλληλα προϊόντα και με την απαραίτητη υποστήριξη είναι πολύ εύκολο να μάθετε να ζείτε με αυτό. 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με αδυναμία ουροδόχου κύστης, γι' αυτό να ξέρετε δεν είστε μόνες σας.  

Η γνώση είναι η δύναμή σας

Αν και 1 στις 3 γυναίκες άνω των 45 ετών εμφανίζει ακράτεια ούρων, οι μισές από αυτές  αμελούν να επισκεφθούν έναν ειδικό για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία τους στην ουροδόχο κύστη; Σε πολλές περιπτώσεις θα είναι από φόβο ή αμηχανία, σε πολλές άλλες θα οφείλεται σε έλλειψη πληροφόρησης. Για να αλλάξει αυτό οι κατευθυντήριες γραμμές και οι ιατρικές εταιρείες συνιστούν να συμπεριληφθούν στο ιατρικό ιστορικό ενός συνηθισμένου τσεκάπ οι παρακάτω ερωτήσεις:

«Έχετε χάσει ποτέ ούρα ακουσίως;» «Εάν ναι, σχετίζεται με μία προσπάθεια, όπως ο βήχας, το γέλιο, το τρέξιμο;» «Έχεις διαρροή ούρων ενώ νιώθετε επείγουσα ανάγκη για ούρηση» «Χρειάζεται να πηγαίνετε συχνά και επειγόντως στην τουαλέτα;»

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας σήμερα.

Τι μπορεί να παίζει ρόλο

Η τεκνοποίηση, η γήρανση, το υπερβολικό βάρος ή η δυσκοιλιότητα είναι κάποιες από τις βασικότερες αιτίες ακράτειας ούρων. Επομένως, είναι φυσικό να το παρουσιάσει η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών. Κυρίως συμβαίνει από ένα έλλειμμα μυοπεριτονιακής υποστήριξης, που ονομάζεται υπερκινητική ουρήθρα και συμβαίνει όταν οι μύες του πυελικού εδάφους δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν την ουρήθρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται βλάβη στους συνδέσμους και την περιτονία γύρω από την ουρήθρα.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε τα πάντα

Οι πολλές δραστηριότητες αλλά και οι πολλαπλοί σας ρόλοι δημιουργούν πίεση και καταπόνηση, ενίοτε μπορούν να φέρνουν και το σώμα σας στα όριά του. Αν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας, την ώρα ενός σπορ ή τρέχοντας για να προλάβετε το μετρό ή ανεβαίνοντας τις σκάλες με βάρος ή ακόμα αν φτερνιστείτε απότομα ή βήξετε έντονα, νιώσετε κάποια μικρή (ή μεγαλύτερη διαρροή), δεν είναι λόγος για να θορυβηθείτε ή να νιώσετε αμηχανία. Θέλετε να ζείτε τα πάντα έντονα. Να γελάτε με την ψυχή σας και να μη φοβάστε ότι κάτι θα σας χαλάσει τη διάθεση και την απόλαυση της κάθε στιγμής. Κι ενώ η ακράτεια μπορεί να δημιουργήσει διάφορα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, αντιμετωπίζοντάς την άμεσα θα καταφέρετε να διατηρήσετε ανεβασμένη τη διάθεσή σας και να μην την αφήσετε να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σας.

Τριπλή Προστασία - Οι πολύτιμοι σύμμαχοι

Ενώ υπάρχουν τρόποι για να γυμνάσετε την κύστη σας και να την έχετε σε καλή φυσική κατάσταση όπως οι ασκήσεις kegel και οι αναπνοές ή η γιόγκα, έχοντας μαζί σας τα προϊόντα της σειράς TENA Discreet θα νιώθετε άνετα να είστε ο εαυτός σας.

Όλα τα προϊόντα TENA Discreet σάς προσφέρουν Τριπλή Προστασία από διαρροές, οσμές και υγρασία. Σας βοηθούν να παραμείνετε στεγνή, ασφαλής και με αυτοπεποίθηση κάθε μέρα. Η επιφάνεια της περιοχής εισαγωγής απομακρύνει την υγρασία γρήγορα και αποτελεσματικά, κι έπειτα την περιορίζει βαθιά μέσα στα στρώματα. Διαθέτουν μοναδικές ενεργές μικροπέρλες φρεσκάδας που περιορίζουν τα ούρα, μειώνοντας την αμμωνία που προκαλεί την ανάπτυξη των οσμών. Επιπλέον έχουν σχεδιαστεί με βάση το σχήμα του γυναικείου σώματος, για ασφαλή και άνετη εφαρμογή. Η μεγάλη γκάμα τους προσφέρει προηγμένη προστασία για όλες τις ανάγκες, από τα ελαφρότερα σερβιετάκια μέχρι τα προστατευτικά εσώρουχα, βοηθώντας τις γυναίκες να αισθάνονται ασφάλεια και άνεση.

Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται τα κατάλληλα προϊόντα, προκειμένου να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από σερβιετάκια, σερβιέτες, μέχρι ειδικά εσώρουχα, υπάρχουν εύκολες, ασφαλείς και διακριτικές λύσεις για να μην αφήσετε τίποτα να χαλάσει τη διάθεσή σας ή το πρόγραμμά σας. Με ένα κλικ μάλιστα μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε δωρεάν το δικό σας δείγμα και να κάνετε την αρχή για να νιώσετε ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική