Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 λόγοι για τους οποίους η καθιστική ζωή απειλεί την υγεία σου

Αν η δουλειά σου σε καθηλώνει για πολλές της μέρας σε ένα γραφείο, τα νέα δεν είναι καλά.Η καθιστική ζωή μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία μας, τις οποίες πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε καν εκείνες τις μέρες με υπερωρίες στη δουλειά. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους η καθιστική ζωή απειλεί την υγεία σου, για να αναλάβεις δράση ξεκινώντας τακτική γυμναστική.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Η παρατεταμένη καθιστική ζωή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και την καρδιαγγειακή υγεία.

Μυϊκή αδυναμία και απώλεια

Η παραμονή σε καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή ατροφία και αδυναμία. Όταν οι μύες δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, μπορεί να αλλοιωθούν, οδηγώντας σε μειωμένη δύναμη και κινητικότητα.

Αύξηση βάρους και παχυσαρκία

Η καθιστική ζωή συχνά συσχετίζεται με την αύξηση βάρους και την παχυσαρκία. Η σωματική αδράνεια μειώνει τον αριθμό των θερμίδων που καίμε, καθιστώντας ευκολότερο να παίρνουμε βάρος εάν η πρόσληψη θερμίδων παραμένει η ίδια.

Κακή ψυχική υγεία

Η καθιστική ζωή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία. Η τακτική άσκηση είναι γνωστό ότι απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να μειώσουν τα συναισθήματα του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Χωρίς αυτά τα φυσικά βελτιωτικά της διάθεσης, η ψυχική υγεία μας μπορεί να κλονιστεί.

Αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού

Οι μύες και οι αρθρώσεις εξασθενούν χωρίς τακτική κίνηση, καθιστώντας τα άτομα πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς. Επιπλέον, η κακή στάση του σώματος από το παρατεταμένο κάθισμα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην πλάτη, τον αυχένα και τις αρθρώσεις.

Μειωμένο προσδόκιμο ζωής

Έρευνες ετών έχουν συνδέσει την καθιστική ζωή με μειωμένο προσδόκιμο ζωής. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας συνδέεται με διάφορα θέματα υγείας που τελικά μπορούν να αποβούν μοιραία.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

ΥΓΕΙΑ

4 εύκολα tips για να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια και όρεξη

Αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις δύστροπη, υπάρχει λύση

ΥΓΕΙΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι έγκυος μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά τώρα μια νέα μελέτη το αποδεικνύει

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πλήρης εγκυμοσύνη καίει κατά μέσο όρο σχεδόν 50.000 διατροφικές θερμίδες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 14 Ιουνίου

Η ενέργεια και η αγάπη που έχετε για τη ζωή θα είναι διάχυτη

ΣΙΝΕΜΑ

Με νέα ταινία και ακόμη ένα all-star cast επιστρέφει ο Wes Anderson

Charlotte Gainsbourg, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe και Tom Hanks συναντιούνται με τους Benicio del Toro, Michael Cera και Bill Murray σε μια κατασκοπευτική ιστορία

BLOGS

H Cardi B συνεργάζεται με τη Glorilla και τη Megan Thee Stallion στο ολοκαίνουριο “Wanna Be (Remix)”

Μια νέα version του κομματιού από τον δίσκο της Glorilla με τίτλο Ehhthang Ehhthang