Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 tips για να βουρτσίζεις τα δόντια σου με τον σωστό τρόπο

Τι πρέπει να κάνεις για τη στοματική σου υγιεινή



Το να βουρτσίζεις τα δόντια σου σωστά είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής και την πρόληψη οδοντικών προβλημάτων, τα οποία δεν είναι λίγες οι φορές που μπορούν να εξελιχθούν σε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να βουρτσίζεις τα δόντια σου αποτελεσματικά.

Χρησιμοποίησε τη σωστή οδοντόβουρτσα

Διάλεξε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και άνετη λαβή. Μια κεφαλή μέσου μεγέθους είναι συνήθως καλύτερη για να φτάνει σε όλες τις περιοχές του στόματος, συμπεριλαμβανομένων των πίσω δοντιών.

Βούρτσιζε για τον κατάλληλο χρόνο

Βούρτσιζε για τουλάχιστον δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα ή μετά από τα γεύματά σου. Μπορείς να διαιρέσεις νοητά το στόμα σου σε τέσσερα τμήματα και να αφιερώσεις 30 δευτερόλεπτα σε κάθε ένα από αυτά, για να εξασφαλίσεις τον σωστό καθαρισμό του.

Χρησιμοποίησε τη σωστή τεχνική βουρτσίσματος

Κράτησε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών προς τα ούλα σου. Χρησιμοποίησε απαλές, κυκλικές κινήσεις αντί για σκληρό τρίψιμο μπρος-πίσω. Βεβαιώσου ότι βουρτσίζεις όλες τις επιφάνειες των δοντιών – τις εξωτερικές, τις εσωτερικές και αυτές που καλύπτονται από τα ούλα.

Μην ξεχνάς τη γλώσσα και τα ούλα σου

Βούρτσισε τη γλώσσα σου για να αφαιρέσεις βακτήρια και να φρεσκάρεις την αναπνοή σου. Επίσης, βούρτσισε απαλά κατά μήκος της γραμμής των ούλων για να αφαιρέσεις την πλάκα και να διεγείρεις τα ούλα.

Χρησιμοποίησε οδοντόκρεμα με φθόριο

Το φθόριο βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών και στην πρόληψη της τερηδόνας. Χρησιμοποίησε μια ποσότητα οδοντόκρεμας με φθόριο στο μέγεθος ενός μπιζελιού και φτύσε το πλεόνασμα μετά το βούρτσισμα, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεπλύνεις το στόμα σου αμέσως με νερό για να επιτρέψετε στο φθόριο να δράσει αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιέχει ένα kit πρώτων βοηθειών για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τι να πάρεις μαζί σου για να φροντίσεις τον εαυτό και του γύρω σου σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου μικρού τραυματισμού

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου συμβάλει στη γενική μας ευεξία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral