Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 πολύτιμες συμβουλές υγείας για τις μέρες που ο υδράργυρος είναι στα ύψη

Τι να κάνεις για να φροντίσεις την υγεία σου στον καύσωνα



Ο υδράργυρος βρίσκεται ήδη στα ύψη και το καλοκαίρι αναμένεται για ακόμη μια φορά θερμό. Ίσως το θερμότερο όλων των εποχών, αν λάβει κανείς υπόψη τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής. Με τη θερμοκρασία λοιπόν να αναμένεται σταθερά υψηλή τους επόμενους μήνες, να 5 πολύτιμες συμβουλές υγείας για τις μέρες που ο υδράργυρος είναι στα ύψη.

Μείνε ενυδατωμένη

Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, ή και περισσότερα αν είσαι δραστήρια ή περνάς χρόνο εκτός σπιτιού. Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και ζαχαρούχων ποτών, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση, κατανάλωσε όμως τροφές πλούσιες σε νερό, όπως αγγούρια, καρπούζι και πορτοκάλια.

Ντύσου κατάλληλα

Φόρεσε ελαφριά, χαλαρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα για να παραμένεις δροσερή, επιλέγοντας υφάσματα όπως το βαμβάκι ή το λινό. Χρησιμοποίησε καπέλο με φαρδύ γείσο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30 για να προστατευθείς από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Περιόρισε την έκθεση στον ήλιο

Προσπάθησε να μείνεις μέσα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Αν χρειάζεται να βγεις έξω, μείνε όσο το δυνατόν περισσότερο στη σκιά και κάνε συχνά διαλείμματα σε δροσερά ή κλιματιζόμενα μέρη.

Δροσίσου αποτελεσματικά

Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες και κλιματισμό ή κάνε δροσερά ντους για να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου. Εφάρμοσε δροσερά, υγρά πανιά ή παγοκύστες (τυλιγμένες σε πανί) σε σημεία του σώματος όπως οι καρποί, ο λαιμός και οι μασχάλες. Απόφυγε επίσης τις επίπονες δραστηριότητες κατά τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας. Αν κάνεις γυμναστική, κάνε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν είναι πιο δροσερή η ατμόσφαιρα.

Πρόσεξε τα συμπτώματα ηλίασης ή θερμοπληξίας

Ενημερώσου για τα σημάδια θερμοπληξίας, όπως ζάλη, ναυτία, πονοκέφαλο, ταχυκαρδία ή σύγχυση. Αν παρουσιάσεις συμπτώματα θερμοπληξίας, μετακινήσου σε δροσερό μέρος, πιες νερό και ξεκουράσου. Ζήτησε ιατρική βοήθεια αν τα συμπτώματα επιδεινωθούν ή δεν βελτιωθούν σύντομα. Έλεγχε επίσης τακτικά τους ηλικιωμένους συγγενείς, τα παιδιά και τα κατοικίδια, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στα προβλήματα υγείας από τη ζέστη.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιέχει ένα kit πρώτων βοηθειών για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τι να πάρεις μαζί σου για να φροντίσεις τον εαυτό και του γύρω σου σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου μικρού τραυματισμού

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου συμβάλει στη γενική μας ευεξία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral