Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρολά μελιτζάνας με τυρί και ντομάτα

Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα που μας έχει έρθει από την Ιταλία. Το κρασί, λοιπόν, που του ταιριάζει είναι μια δροσερή Valpolicella.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

Eλαιόλαδο για το τηγάνι

300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

μπόλικη σάλτσα ντομάτα

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βάζουμε  τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.

2. Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

3. Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα (εάν και εφόσον χρειάζεται λόγω μεγέθους του λαχανικού) κι απλώνουμε σε ταψάκι.

4. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα. 

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.

Tips:

Προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει σε αυτή τη συνταγή πριν βάλουμε το ταψί στον φούρνο.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σειρές θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

The Bear, Bridgerton, House of the Dragon και Doctor Who επιστρέφουν, σε ένα από τα συναρπαστικότερα τηλεοπτικά καλοκαίρια!  Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

CELEBS

Χριστίνα Μπόμπα - Σάκης Τανιμανίδης: Το album των διακοπών τους στην Κρήτη

Η οικογένεια πέρασε στο Ηράκλειο τις ημέρες του Πάσχα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός