14/2: Παγκόσμια Ημέρα Κατάθλιψης - AllYou.gr

Search

 

14/2: Παγκόσμια Ημέρα Κατάθλιψης

Όταν από το πολύ happy, θες επειγόντως χάπι

> LOVE TIPS ::
14 Φεβρουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 Είναι αυτές οι παγκόσμιες ημέρες που αντί να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, σε ρίχνουν ακόμη πιο βαθιά. Κυρίως οι ημέρες που υποτίθεται ότι σκορπίζουν χαρά και θετικά συναισθήματα, όπως τα Χριστούγεννα και του Αγίου Βαλεντίνου. 

Μια χαρά που έρχεται να σου επιβληθεί, να τη βιώσεις θες δεν θες, να καταπιέσεις ό,τι αρνητικό νιώθεις και να φορέσεις ένα κίβδηλο χαμόγελο που τελικά θα σε κάνει να πέσεις σε βαριά κατάθλιψη.

Όχι, δεν χρειάζεται. Ούτε να πετάξεις από τη χαρά σου εάν δεν το νιώθεις, ούτε να υποκριθείς την ερωτευμένη, ούτε καν να μην μπεις στη διαδικασία να δικαιολογηθείς. 

Τι να πεις και σε ποιους; Στον φίλο σου που ξέρει ότι δεν είσαι στα καλύτερά σου γιατί έχεις πολύ σοβαρούς λόγους; Στην οικογένειά σου που σε ξέρει καλά και σε νοιάζεται; Στους συναδέλφους σου που σιγά μην έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με τον Άγιο Βαλεντίνο; 

Όχι, δεν θα κάνεις τη χάρη σε κανέναν να πέσεις σε κατάθλιψη. Άσε όσους θέλουν να γιορτάσουν τη μέρα, και εσύ απλά επικοινώνησε και στείλε μια μεγάλη καρδιά στον εαυτό σου.

Αξίζει να τον αγαπάς, σήμερα και κάθε μέρα.    
  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!