Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καλύτερη διάθεση στην δουλειά;

Κι όμως γίνεται (κάθε μέρα)



Έχοντας αφήσει πίσω το ΣουΚου, μπαίνεις ξανά σε mood γραφείου, με μια ολόκληρη εβδομάδα δουλειάς να σε περιμένει.  Η εργασία πολλές φορές μπορεί να μοιάζει χαοτική και ατελείωτη, με τα τηλεφωνήματα και τα mail να πέφτουν βροχή, όμως το να μετράς καθημερινά τις ημέρες  για τις διακοπές, δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, αφού πάντα επικρατεί η αίσθηση  ότι ο χρόνος έχει παγώσει στις υποχρεώσεις. Παρόλο που είναι δύσκολο να αλλάξεις τις συνθήκες στο  περιβάλλον που εργάζεσαι, τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αλλάξεις δύο τρία πραγματάκια και να βελτιώσεις την διάθεσή σου αλλά και την όρεξη σου για  δουλειά.

 

Μία μία οι δουλειές  Μερικές φορές έχεις να κάνεις τόσα πράγματα καθώς τα deadline πλησιάζουν και εσύ τρέχεις να τα προλάβεις όλα ταυτόχρονα. Κάπου εδώ, πανικοβάλλεσαι και το άγχος σε κυριεύει, χωρίς αποτελέσματα. Για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο, φρόντισε να επικεντρωθείς σε μια δουλεία ΜΟΝΟ, κλείνοντας όλες τις υπόλοιπες από την οθόνη του υπολογιστή.

Καθαρό γραφείο, καθαρό μυαλό  Είναι φυσικό να σε πιάσει πανικός όταν υπάρχουν παντού γύρω σου χαρτιά, φάκελοι και χρωματιστά post it που ζητούν την προσοχή σου συνέχεια.  Προσπάθησε η επιφάνεια της εργασίας σου να είναι καθαρή όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις την δουλειά σου, για να βοηθήσεις και τις σκέψεις σου να μπουν σε τάξη.

Φυτά εσωτερικού χώρου  Και δεν εννοώ κανένα γιούκα. Ένα μικρό γλαστράκι (γιατί όχι χρωματιστό) με πρασινάδα και κανένα λουλουδάκι μπορεί να μειώσει την  πίεση στο αίμα σου και  να βελτιώσει  την ευεξία σου.

 

 

Ηλιοθεραπεία όλο το χρόνο  Η μονοτονία στον χώρο εργασίας προκαλεί κόπωση που δεν σε αφήνεις να κάνεις και την πιο απλή δουλειά από ένα σημείο και μετά. Μερικά λεπτά στον ήλιο, όμως θα σε βοηθούν να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Μην ξεχνάς ότι ο ήλιος έχει αγχολυτική δράση και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν χαρούμενοι (δεν τα λέμε εμείς, η επιστήμη)

Καλή εβδομάδα και keep working!

 

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30