Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η ερώτηση της ημέρας: "Μπορώ να δίνω προϊόντα με γλουτένη στο μωρό;"

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! 


Μαρία Μυλωνά

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η κοιλιοκάκη είναι μια χρόνια πάθηση, κατά την οποία πρέπει να αποφεύγονται τα περισσότερα δημητριακά και όλες οι τροφές που περιέχουν σιτάρι. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί εξηγούν ότι η γλουτένη δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σε βρέφη κάτω των 6 μηνών και σε καμία περίπτωση ως πρώτη τροφή σε βρέφη που έχουν οικογενειακό ιστορικό κοιλιακάκης (δυσανεξία στη γλουτένη) ή αλλεργία σίτου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προτείνεται αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους 6 μήνες. Περιμένοντας μέχρι τους 6 μήνες για να ξεκινήσεις τις στερεές τροφές, μειώνεις τις πιθανότητες το παιδί να παρουσιάσει τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες.

Η αποφυγή της γλουτένης κατά τη μεταβατική περίοδο είναι εύκολη εάν ετοιμάζεις μόνη σου τις τροφές του παιδιού. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις έτοιμες παιδικές τροφές, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική και να κοιτάς καλά τη λίστα με τα συστατικά. Πρέπει να αποφεύγονται προϊόντα που περιέχουν σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρόμη και τα προϊόντα τους, τα οποία συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν στις ετικέτες, αφού μπορεί να βρίσκονται στα συστατικά με διάφορες ονομασίες, όπως πρωτεΐνη σίτου, σιτάλευρο, δημητριακά.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.