Η ερώτηση της ημέρας: "Μπορώ να δίνω προϊόντα με γλουτένη στο μωρό;"

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! 

Μαρία Μυλωνά

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η κοιλιοκάκη είναι μια χρόνια πάθηση, κατά την οποία πρέπει να αποφεύγονται τα περισσότερα δημητριακά και όλες οι τροφές που περιέχουν σιτάρι. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί εξηγούν ότι η γλουτένη δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σε βρέφη κάτω των 6 μηνών και σε καμία περίπτωση ως πρώτη τροφή σε βρέφη που έχουν οικογενειακό ιστορικό κοιλιακάκης (δυσανεξία στη γλουτένη) ή αλλεργία σίτου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προτείνεται αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους 6 μήνες. Περιμένοντας μέχρι τους 6 μήνες για να ξεκινήσεις τις στερεές τροφές, μειώνεις τις πιθανότητες το παιδί να παρουσιάσει τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες.

Η αποφυγή της γλουτένης κατά τη μεταβατική περίοδο είναι εύκολη εάν ετοιμάζεις μόνη σου τις τροφές του παιδιού. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις έτοιμες παιδικές τροφές, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική και να κοιτάς καλά τη λίστα με τα συστατικά. Πρέπει να αποφεύγονται προϊόντα που περιέχουν σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρόμη και τα προϊόντα τους, τα οποία συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν στις ετικέτες, αφού μπορεί να βρίσκονται στα συστατικά με διάφορες ονομασίες, όπως πρωτεΐνη σίτου, σιτάλευρο, δημητριακά.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares