Πόσο κακό κάνει στο παιδί, μια μαμά που καπνίζει;

Πρόσφατες έρευνες, σου δίνουν την απάντηση.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν δεν σκέφτεσαι τη δική σου υγεία, μήπως να σκεφτείς την υγεία του μωρού σου και την εξέλιξη της ανάπτυξής του; Τα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών σίγουρα θα σε πείσουν ότι αυτό είναι το τελευταίο σου τσιγάρο. 

Μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν δείξει ότι η έκθεση στη νικοτίνη επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εμβρύου και ότι όσες έγκυες καπνίζουν (συμβατικό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό, γέννηση λιποβαρούς μωρού, ή και για αιφνίδιο θάνατο του παιδιού.

Μια τελευταία έρευνα έρχεται να προσθέσει στα δεινά ακόμα ένα.

Σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε σε πειράματα σε ποντίκια, η έκθεση στη νικοτίνη πριν και μετά τη γέννα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ακοής στο παιδί!

Οι ερευνητές πρόσθεσαν νικοτίνη στο νερό που έπιναν έγκυα πειραματόζωα, με αποτέλεσμα το επίπεδο της νικοτίνης στο αίμα τους να είναι ανάλογο με εκείνο ενός τακτικού καπνιστή.
Τα ποντίκια εκτέθηκαν στη νικοτίνη ως έμβρυα αλλά και ως μωρά μέσω από το γάλα που έπιναν από τη μαμά τους μέχρι να γίνουν τριών εβδομάδων- ηλικία που αντιστοιχεί στους ανθρώπους στα 5-6 έτη.
Κατόπιν, μελέτησαν τους εγκεφάλους τους και τους συνέκριναν με αυτούς ποντικών που δεν είχαν εκτεθεί σε νικοτίνη. 
Συμπέρασμα; Στα πρώτα ποντικάκια παρατηρήθηκαν προβλήματα ακοής.

Οι ερευνητές, που συνεχίσουν τη μελέτη τους για να δουν πού οφείλεται αυτό, συμβουλεύουν τις μαμάδες που όσο ήταν έγκυες συνήθιζαν να καπνίζουν και τα παιδιά τους έχουν μαθησιακές δυσκολίες, να τα εξετάσουν για τυχόν δυσκολίες στην ακοή. Μπορεί αυτή να είναι η αληθινή πηγή των προβλημάτων τους!
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares