Θέλεις να του δώσεις ό,τι πιο θρεπτικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό του. Επιλέγεις τα καλύτερα για να βάλεις μέσα στην κρεμούλα του ή στο γιαουρτάκι του. Τι γίνεται όμως με το ακτινίδιο;
Οι ειδικοί λένε ότι καλό είναι να αποφύγεις το ακτινίδιο μέχρι το μωρό να κλείσει τον πρώτο του χρόνο ζωής και αυτό γιατί τα υψηλά οξέα που περιέχει το φρούτο καθώς και τα μαύρα σποράκια του υπάρχει περίπτωση να ερεθίσουν το λαιμουδάκι και το στομαχάκι του.
Μετά όμως από τον πρώτο χρόνο, μπορεί το μωρό να το καταναλώσει άφοβα και να πάρει τη βιταμίνη C που περιέχει (σε διπλάσια μάλιστα ποσότητα από αυτή του πορτοκαλιού!), τις βιταμίνες Α και Ε καθώς και τη βιταμίνη του συμπλέγματος Β, απαραίτητη για την υγεία του εγκεφάλου του.
Μην ξεχνάς, όταν το πολτοποιείς για το μωρό σου να κόβεις ένα και για σένα- δεν θέλουμε μόνο υγιή μωρά αλλά και δυνατές μαμάδες!
*Η φωτογραφία ανήκει σε μπαμπά με πολλή φαντασία και έχει δημοσιευτεί στο boredpanda.