Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 χρήσιμα tips για την ώρα του παιδικού ύπνου

Τι να αποφύγεις για να έχεις και εσύ και το παιδί σου, ήρεμα βράδια.



Η ώρα του ύπνου είναι για πολλές οικογένειες ώρα «μάχης». Το παιδί ίσως δεν θέλει να πάει στο κρεβάτι του και εσείς είστε κουρασμένη από όλες τις δραστηριότητες της ημέρας και η υπομονή σας έχει αρχίσει μάλλον να εξαντλείται.

Όμως η ώρα του ύπνου είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά και είναι μία θαυμάσια ευκαιρία που σας δίνεται κάθε μέρα για να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το μικρό σας. Το κλειδί για να την απολαύσετε είναι να συνειδητοποιήσετε ότι παρά την κούραση, αν επιστρατεύσετε τα τελευταία ίχνη της υπομονής σας, θα καταφέρετε και να ακολουθήσετε την ξεχωριστή τελετουργία της νύχτας και να βάλετε στο κρεβάτι του ένα ήρεμο και ευτυχισμένο παιδί.

Τι να αποφύγετε;

– να προσπαθείτε να πειθαρχήσετε το παιδί λίγο πριν κοιμηθεί. Όσο δίκιο και να έχετε, το παιδί, όπως κι εσείς, είναι εξαντλημένο και για αυτό μπορεί να είναι λίγο έως πολύ δύσκολο στη συμπεριφορά του. Μην χάνετε την υπομονή σας, εσείς ξέρετε από πού πηγάζουν η γκρίνια και ο εκνευρισμός που μπορεί να έχει. Να θυμάστε, ο στόχος είναι να πάει για ύπνο με ηρεμία.

– να το βάζετε για ύπνο χωρίς να του δείξετε την αγάπη σας. Ναι, σας καταλαβαίνουμε, στο τέλος της ημέρας το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να καθίσετε και να μην κάνετε τίποτα στην βραδινή ησυχία του σπιτιού σας. Είναι δύσκολο αλλά σίγουρα υπάρχει μέσα σας, ακόμα και τότε, ένα μικρό απόθεμα ενέργειας για μία αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί που θα του δείξει ότι το αγαπάτε και είναι ασφαλές για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί ήσυχο.

– να δείξετε την κούραση ή τον εκνευρισμό σας. Αυτό μπορεί να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους σας. Είναι για όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τις μαμάδες, πιο εύκολο να δείξουν την ενόχλησή τους όταν συμβαίνει κάτι που μπορεί να τους εκνευρίζει, όπως το να ζητάει το παιδί για 85η φορά ένα ποτήρι νερό ή να συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή ότι δεν πήγε τουαλέτα. Σφίξτε τα δόντια, πάρτε βαθιά ανάσα και επαναλάβετε νοερά μαζί μας: στόχος σας είναι να πάει το παιδί στην αγκαλιά του Μορφέα όσο πιο ήρεμο και χαλαρό.

Καληνύχτα!

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»