Μη χάσεις αυτό το ενδιαφέρον φεστιβάλ για την εκπαίδευση

...και για το σχολείο όπως το ονειρευόμαστε!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν θέλεις μία εκπαίδευση που να δίνει χώρο σε όλους να ταιριάξουν, αν ονειρεύεσαι ένα σχολείο με προσωπικότητα, έλα στο Φεστιβάλ για την Εκπαίδευση που οργανώνει η Χαρισμάθεια (ο οργανισμός που μεριμνά για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη των χαρισματικών παιδιών), την Κυριακή 9 Απριλίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδη.

Θα παρακολουθήσουμε τις παρουσιάσεις ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις για τα παιδιά, και μετά τις 15.00 θα γίνουν workshops και σεμινάρια σαν προέκταση του Φεστιβάλ. 

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Αλέξανδρος Παπανδρέου, εξηγεί: «Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση που να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Θέλουμε μία εκπαίδευση που να δίνει τον χώρο σε όλους να ταιριάξουν. Να τους βοηθάει να βρουν την προσωπική τους ματιά. Χρειαζόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός, για να μπορέσουμε, μέσα από αυτή, να πληθύνουμε τι μπορεί να κάνει το σύνολο! Θέλουμε να σχεδιάσουμε την εκπαίδευση ξανά, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με Προσωπικότητα.

Θέλουμε το σχολείο να κάνει βήματα μακριά από την αποστήθιση! Η τυποποίηση δεν είναι πλέον ανάγκη της αγοράς εργασίας. Το αντίθετο. Οι τυποποιημένες εργασίες γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από μηχανές και ο άνθρωπος αναλαμβάνει καθήκοντα που χρειάζονται άλλες δεξιότητες. Στην εποχή της πληροφορίας, η δυσκολία δεν είναι πια η πρόσβαση στη γνώση. Το αντίθετο. Η γνώση είναι ανοιχτή. Πληροφορίες υπάρχουν παντού γύρω μας. Η ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να μάθουμε να τις αναζητούμε, να τις αξιολογούμε, να επιλέγουμε αυτές που χρειαζόμαστε και να τις χρησιμοποιούμε. Δε θα μπορούσε επομένως η εκπαίδευση του σήμερα να μην έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, την ανάδειξη της δημιουργικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας. 

Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση που να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Για εμάς όμως, δεν είναι αρκετό να ονειρευόμαστε. Θέλουμε να δούμε αυτή την εκπαίδευση γύρω μας. Θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα της στους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με Προσωπικότητα, αλλά ξέρουμε και πώς να το φτιάξουμε».

Πληροφορίες:
Κυριακή 9 Απριλίου
10πμ-8μμ
Ίδρυμα Ευγενίδη: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Η είσοδος είναι δωρεάν
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης εάν ζητηθεί.
http://event.charismatheia.edu.gr/
http://charismatheia.edu.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares