Γιατί είναι απαραίτητη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης για γονείς

Με την υποστήριξη Ελλήνων και ξένων γιατρών.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Καμιά φορά χαζεύω τις αναρτήσεις που γίνονται σε ομάδες "μαμαδίστικες" και πραγματικά απορώ με τις απορίες των νέων μαμάδων. Η μία ρωτάει την άλλη για θέματα σοβαρά, διατροφής, υγείας και ψυχολογίας, και οι συζητήσεις που γίνονται με κάνουν να βγω από εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μην με παρεξηγήσεις. Θεωρώ απαραίτητη την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων, κυρίως μεταξύ γυναικών που μόλις έχουν γεννήσει και το να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν είναι υψίστης σημασίας ανάγκες.

Μόνο που, να, σκέφτομαι: Μήπως θα ήταν καλύτερα να ρωτούσαμε τους ειδικούς; Μπορούμε όλοι μας να γίνουμε ειδικοί; Και, τελικά, το κάθε παιδί και η κάθε οικογένεια δεν αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα;

Και έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, χάρηκα όταν διάβασα ότι δημιουργήθηκε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, το ChildrenCare.gr, με την υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα η πλατφόρμα ενημέρωσης φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, ιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Και σε αυτήν βρίσκει κανείς μια κοινότητα, με έμφαση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας υποστήριξης, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, προσωπικές ιστορίες, αγωνίες.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας, Παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μαζί με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών ευελπιστούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κοινότητα της Ελλάδας που έχει ως απώτερο σκοπό την πρωτογενή πρόληψη ιδιαίτερα στα βρέφη και τα παιδιά.

Είναι καλό και θεμιτό λοιπόν να ενημερωνόμαστε και να αποζητάμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, αρκεί να παίρνουμε γνώμες εμπεριστατωμένες και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό μας.

Η συμβουλή της διπλανής μας μπορεί να αποβεί σωτήρια, μπορεί όμως και όχι... 

 

 του ΙΣΑ, αλλά και εμού προσωπικά, και ανακοινώνω την πρόθεσή μου να στηρίξω την προσπάθεια αυτή με όλα τα μέσα που ο ΙΣΑ έχει στην διάθεσή του»

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares