Η αιτία για το σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής 

Τι κάνεις όταν δεν θέλει να ανασάνει.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Κάποια παιδιά το κάνουν σαν παιχνίδι για να δουν πόσο θα αντέξουν. Κάποια άλλα όμως το κάνουν τόσο επίμονα που πραγματικά αρχίζεις να ανησυχείς για την υγεία τους. 

Τι είναι το σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής; Το παιδί κλείνει μύτη και στόμα και σταματάει να αναπνέει. Φαινόμενο που παρατηρείται σε παιδιά 2 ετών και σταματά μετά τα 5 έτη. Και δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ίσως νομίζεις αφού αφορά 5 στα 100 παιδιά.

Γιατί όμως συμβαίνει; Τι μπορεί να ωθήσει ένα παιδάκι να κάνει κάτι τόσο επικίνδυνο;
Η αιτία είναι απλή. Το παιδί θέλει κάτι, δεν το παίρνει ή δεν του γίνεται το χατήρι και έτσι σταματάει να αναπνέει μέχρι να γίνει το δικό του.

Τι πρέπει να κάνεις εσύ εάν το παιδί σου έχει αυτή τη συνήθεια;

Η πρώτη σκέψη είναι να του κάνεις το χατήρι γιατί αλλιώς το παιδί κυριολεκτικά θα σκάσει. 
Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία. Εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να μην δείξεις στο παιδί πόσο θυμωμένη ή πανικοβλημένη και ανήσυχη είσαι. Δεν είναι εύκολο όταν το βλέπεις να μπλαβιάζει αλλά πρέπει να το κάνεις.

Με αυτό τον τρόπο δείχνεις στο παιδί ότι δεν επηρεάζεσαι από αυτή τη συμπεριφορά, συνεπώς δεν είναι αυτή η κατάλληλη μέθοδος για να πάρει αυτό που θέλει. 

Μόλις τελειώσει το επεισόδιο, μην του φωνάξεις και μην του μιλήσεις καν. Άφησέ το να ηρεμήσει και συνέχισε κανονικά τη συμπεριφορά σου λες και δεν συνέβη ποτέ.

Το παιδί γρήγορα θα καταλάβει ότι η συμπεριφορά του δεν έχει την επιθυμητή αντίδραση της μαμάς ή του μπαμπά και σύντομα θα εξαλειφθεί.

Εσύ, μην ξεχνάς να παίρνεις ανάσες όσο εκείνο δεν το κάνει. 
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares