«Σταμάτα να τρως! Έχεις χοντρύνει!»

Πώς τα σχόλια περί εμφάνισης εξαφανίζουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

"Κοιλίτσα, κάναμε, ε; Τέρμα τα παγωτά!" Ή "Αγάπη μου, τι όμορφο σωματάκι που έχεις!"

Και στις δύο περιπτώσεις, στα καλοπροαίρετα και στα κακοπροαίρετα σχόλια για την εμφάνιση των παιδιών μας, οι επιστήμονες μάς λένε ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε επιφανειακά. 

Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν υγιείς ενήλικες με αγάπη προς το σώμα τους, μην κάνετε το παραμικρό σχόλιο για το βάρος τους, μας προτείνουν.

Και καλά για τα αρνητικά σχόλια, το καταβαίνουμε. Για τα θετικά όμως, τι πρόβλημα υπάρχει; 

Η έρευνα, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Cornell, έδειξε ότι ακόμα και τα καλοπροαίρετα σχόλια σχετικά με το βάρος των παιδιών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Υποστηρίζουν δε ότι ένα κορίτσι που μεγαλώνοντας θυμάται ακόμα το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το σώμα και το βάρος της, ως ενήλικας είχε μεγαλύτερο δείκτη σώματος από τον κανονικό, και μια κακή σχέση με το σώμα της.

Ναι, οι σχετικές έρευνες αφορούν κυρίως στα κορίτσια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα αγόρια δεν επηρεάζονται από τα σχόλια. Μόνο που εδώ δεν είναι η αφορμή σχολίων τα κιλά αλλά το ύψος ή η γράμμωση.

Δεν είναι εύκολο αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί. Να αποφύγουμε το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το σώμα του παιδιού μας. Εάν όμως νοιαζόμαστε πραγματικά για την ευτυχία του, αξίζει να τα μειώσουμε στο ελάχιστο!
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares