Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Building Hope

Ένα διαδραστικό έργο τέχνης για παιδιά 



Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων σε γκαλερί, μουσεία και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη και την Αμερική (όπως το μετρό της Νέας Υόρκης, αλλά και η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης), ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hope, ένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Το έργο αποτελείται από τμήματα βασισμένα σε αρχέτυπες γεωμετρικές φόρμες που συναντάμε στην αρχιτεκτονική και την τέχνη όλων των περιόδων και πολιτισμών, και υποδηλώνουν τις κοινές μας καταβολές. Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε υφές και προδιαγραφές που είναι απόλυτα συμβατές σε μικρά παιδιά.

hopein.jpg

Κάθε απόγευμα από τις 19.30 μέχρι τις 21.00  τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι  θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας μόνα τους αλλά και μαζί κάνοντας παρέα, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια!

Το μοναδικό αυτό διαδραστικό παιχνίδι θα παραμείνει  στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260, από τις
30 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου και η είσοδος είναι ελεύθερη!

Το Building Hope πρωτοπαρουσιάστηκε σε μικρότερη κλίμακα και με άλλα υλικά το 2007 στην παιδική χαρά του Ζαππείου και στην έκθεση «Τόποι» του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και είναι βασισμένο σε προηγούμενα έργα του καλλιτέχνη.
Ο Μαρκ Χατζηπατέρας έχει παρουσιάσει έργα του σε 35 ατομικές και πάνω από 100 ομαδικές στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Art, το Princeton University Art Museum, το Zimmerli Art Museum, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ, η Συλλογή Δάκη Ιωάννου, κ.ά.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε