Το κουδούνι του τρόμου

Παιδικό θρίλερ δια χειρός Ευγένιου Τριβιζά 

Τζίνα Σπάρτακου

Όλα ξεκινούν από τις αταξίες του Νικολάκη. Η σκανταλιά που τον συναρπάζει είναι να χτυπάει τα κουδούνια των σπιτιών και να το σκάει. Έλα όμως που το άτιμο το δάχτυλό του, βρίσκεται ξαφνικά κολλημένο στο κουδούνι ενός παλιού αρχοντικού και κανείς δεν έρχεται να τον βοηθήσει γιατί όλοι έχουν βαρεθεί τις τρέλες και τις σκανταλιές του.

Μόνο που το παλιό αρχοντικό είναι το σπίτι του τρόμου και από εκεί και πέρα ξεδιπλώνονται δύο παράλληλες τρομαχτικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον άτακτο Νικολάκη, κάποιους κυνηγούς σπανίων ζώων και τον δισεκατομμυριούχο εργοδότη τους.

Ένα ολόφρεσκο παιδικό θρίλερ, πάντα απολαυστικό χάρη στην καλπάζουσα φαντασία και το ανεξάντλητο χιούμορ του Ευγένιου Τριβιζά και με έντονο προβληματισμό οικολογικού περιεχομένου να διατρέχει την πλοκή. ´Ενα βιβλίο που πραγματικά λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι, φαν του συγγραφέα.

Δεν είναι τυχαίες οι  τεράστιες ουρές  που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, όπου ο συγγραφέας που μας χάρισε την ‘‘ Φρουτοπία ’’, την ‘‘ Τελευταία Μαύρη Γάτα’’, τους ‘‘Δραπέτες της Σκακιέρας’’ και τα ‘‘Τρία Μικρά Λυκάκια’’,  υπομονετικά καθισμένος σε ένα περίπτερο και όπως πάντα υπέρκομψα ντυμένος, υπέγραφε χαμογελαστός για το κοινό  ‘‘Το κουδούνι του τρόμου’’. Μια τόσο αισιόδοξη εικόνα, καθώς  πιτσιρικάκια ούτε τεσσάρων ετών ερχόταν αγκαλιά με το βιβλίο και τον φιλούσαν, του το έδιναν να το υπογράψει, μαμάδες και γιαγιάδες έβγαζαν μαζί του selfie, γονείς με τα παιδάκια τους στο χέρι, περίμεναν όλοι με τόσο γλυκό και πολιτισμένο τρόπο την σειρά τους, για να προσεγγίσουν τον αγαπημένο τους παραμυθά. Πάντως η ανθρώπινη ουρά ήταν τόσο μεγάλη, που έκανε δύο φορές σαλίγκαρο γύρο από το περίπτερο… Εύγε κύριε Ευγένιε, για μια ακόμη φορά καταφέρατε να μας συγκινήσετε με την παρουσία και το έργο σας!

Εικ. Stephen West. Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares