Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

“Ένα παιδί από το πουθενά”

Έρχεται το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη!


Τζίνα Σπάρτακου

Δώδεκα χρόνια μετά τον “Ψεύτη παππού”, η πολυαγαπημένη μας Άλκη Ζέη, μας συστήνει το νέο της βιβλίο, ή καλύτερα το νέο της παιδί, που αυτή την φορά έρχεται από το πουθενά και μετά από πολλές περιπέτειες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 14 Νοεμβρίου. 

Περιπέτειες τεχνολογικού χαρακτήρα, καθώς όπως εξομολογήθηκε η συγγραφέας σε μια υπέροχη συνέντευξη στην επιμελήτριά της Ελένη Μπούρα και στο ολοκαίνουργιο περιοδικό "Αιχμές" που εξέδωσε το Μεταίχμιο, όταν το καλοκαίρι του ‘18  είχε ολοκληρώσει τις πρώτες 80 της σελίδες και πήγε μια μέρα να ανοίξει τον υπολογιστή της, το κείμενο είχε εντελώς εξαφανιστεί. Καθώς βρισκόταν στο σπίτι της στις Μηλιές τηλεφώνησε στα παιδιά της, κατέβασαν το κομπιούτερ στο Βόλο, το πήγαν στην Αθήνα μήπως και οι ειδικοί καταφέρουν κάτι. Τίποτε! Το “Παιδί από το πουθενά”, δεν υπήρχε πουθενά.

Μετά από πολλές ακόμη ατυχίες, πολύ προσπάθεια και αφού μέσα της είπε ακόμη κι ότι δεν θα ξαναγράψει ποτέ…ξεκίνησε τελικά να ξαναγράφει την ιστορία από την αρχή. Μέχρι που μια μέρα ήρθε η εγγονή της από τις Βρυξέλλες και τις έδωσε ένα στικάκι για να περάσει κάποιες φωτογραφίες. Ανοίγει λοιπόν η συγγραφέας το στικάκι και αν είναι δυνατόν, μέσα του βρίσκει το κείμενο που τόσο καιρό αναζητούσε. Μια ιστορία υπέροχη και γοητευτική, όπως και αυτή του βιβλίου που μιλά για τον δεκάχρονο Ίκαρο Λαμπρίδη που μένει στο Παγκράτι με την θεία του και το Αγόρι, που είναι ο παπαγάλος τους. Φίλοι του είναι μια συμμαθήτριά του, ένας άστεγος και ο γυμναστής του. Δεν καταλαβαίνει γιατί οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν και κυρίως δεν καταλαβαίνει γιατί οι περισσότεροι γονείς των συμμαθητών του, δεν αφήνουν τα προσφυγόπουλα να μπουν στην αυλή του σχολείου...

Το Παιδί από το πουθενά, είναι μια  πρωτοπρόσωπη αφήγηση, η συγγραφέας δηλαδή μπαίνει στο ρόλο του 10 χρονου αγοριού και μιλά σε πρώτο πρόσωπο, είναι μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα, μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους και σύμφωνα με την κυρία Μπούρα, είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της Άλκης Ζέη. Το περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη αγωνία!

foto: Μεταίχμιο, ελculture

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.