Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

 

Μικρά και μεγάλα παιδιά θα τις λατρέψουν

 



Η πιο όμορφη και γιορτινή εποχή του χρόνου είναι στο φόρτε της, όλα γύρω μας είναι στολισμένα, η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί παίζοντας επιτραπέζια και κάθε μαμά μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει τα πιο γιορτινά γεύματα.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν,  ας ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας  γιαμ γιαμ εκπλήξεις(!) με γρήγορες και εύκολες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Ρούντολφ το…τοστάκι, αυγά χιονάνθρωποι, φρουτένιο X-mas δεντράκι, αλμυρό χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλα ... έξυπνα  τσιμπολογήματα θα βάλουν στον πειρασμό τα μικρά σας να δοκιμάσουν φρούτα και λαχανικά που δεν ήθελαν ούτε να τα δουν.

Καθόλου άσχημη ιδέα δεν είναι, να σας βοηθήσουν τα παιδιά στην προετοιμασία των μικρών αυτών γευμάτων. Πολλές φορές, η μαγειρική χρειάζεται  φαντασία και τότε θα γίνουν θαύματα στην κουζίνα σας.

 

 

Κόψτε το τοστ στο σχήμα του κεφαλιού ενός ταράνδου και στολίστε το εορταστικά. Βάλτε ελιές και τυρί για τα μάτια και ένα τοματίνι για τη μύτη. 

 

 

Σε μια φέτα από ψωμί του τοστ, απλώστε ταχίνι, πραλίνα φουντουκιού ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε και στολίστε με τα αγαπημένα φρούτα του παιδιού.

 

 

Με ένα μικρό ξύλινο καλαμάκι ενώστε δύο αβγουλάκια το ένα πάνω στο άλλο και χρησιμοποιήστε ροδέλες καρότου για το καπέλο και την μύτη. Μικρά μπαχαρικά για μάτια και κουμπιά και ο φαγώσιμος χιονάνθρωπος είναι έτοιμος.

 

 

Τα απλά κριτσίνια γίνονται σοκολατένια στο άψε σβήσε. Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα (είτε άσπρη είτε μαύρη) και έπειτα πασπαλίστε χρωματιστές νιφάδες ζαχαροπλαστικής.

 

 

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Δεν πειράζει τώρα που είναι γιορτές να βουτήξετε το μισό στην σοκολάτα.

 

 

Πιτάκια κομμένα σε τρυγονάκια τα αλείφετε με μια σος απο αβοκάντο και ρίχνεται κοματάκια από ντοματίνι. Έτοιμο το χριστουγεννιάτικο δεντράκι. 

 

 

Φρούτα κομμένα και διακοσμημένα με εορταστικό τρόπο είναι ο απόλυτος τρόπος να σερβίρετε στο μικρό σας φρούτα.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής