Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Γεμίζουμε τα Σαββατοκύριακα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»



Tα παιδιά το ΣουΚου, θέλουν να παίξουν, να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν. Οικογενειακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες οργανώνει και με την νέα χρόνια το κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και καλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν ποιοτικά αλλά και διασκεδαστικά τον χρόνο τους. Τα Σάββατα του Ιανουαρίου αποκτούν ενδιαφέρον για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς θα ζήσουν εμπειρίες μοναδικές και διδακτικές.

 

 

Στις 11/1/2020

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!» Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα! Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πως θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

Στις 18/1/2020 «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι. «Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Στις 25/1/2020 «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων. Αναζητάμε τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του μύθου. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Ώρα έναρξης: 11:30

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

 

 

Οι Κυριακές από την άλλη είναι αφιερωμένες στα παιδιά  ηλικίας 5 έως 12  ετών και οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, δεν θα θέλει κανένα παιδί να τελειώσουν.

Στις 12/1/2020 Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!

Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψουμε μαζί στον «Ελληνικό Κόσμο»! Ο Κέρβερος, ο Όρθρος ή η Χίμαιρα είναι μόνο μερικά από τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας. Ζούσαν σε διαφορετικά μέρη και είχαν διαφορετικούς γονείς… Οι αρχαίοι Έλληνες τα επινόησαν για να ερμηνεύσουν διαφορετικά φαινόμενα. Παίζουμε σε ένα διαφορετικό παιχνίδι ανακάλυψης όλων αυτών των σπάνιων μυθολογικών πλασμάτων.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού    

 

 

Στις 19/1/2020 Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία

Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage! Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού Ανακαλύπτουμε αρχικά τα έργα του Φειδία και στη συνέχεια και άλλα σημαντικά γλυπτά του αρχαίου κόσμου από τον 7ο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Εξετάζουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τις διαφορετικές τεχνικές αλλά και το τι απεικονίζουν.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

 

Στις 26/1/2020 Ψάχνοντας το μυστήριο της ζωής- Δωμάτιο Μυστηρίου

Με την ανακάλυψη της Χώρο-Χρόνο μηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους. Βοηθήστε μας να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να λύσουμε το Μυστήριο της ζωής. Πέντε πολιτισμοί του παρελθόντος, σημαντικά στοιχεία, γρίφοι, θρύλοι και ένα άτυπο παιχνίδι θησαυρού συνθέτουν μια εκπαιδευτική αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική δράση που μας οδηγεί στην λύση του Μυστηρίου! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τα συναρπαστικά μυστικά αυτού του Μυστηρίου;

Για μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.