Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Οι 5 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις!

Οι καλύτερες οικογενειακές επιλογές για τις γιορτές.


Γεωργία Κοντού

Δεν υπάρχει πιο ιδανική περίοδος για θέατρο με τα πιτσιρίκια από αυτήν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν τα σχολεία κλείνουν και όλοι είναι πιο ξεκούραστοι, κεφάτοι και χαλαροί! Οι επιλογές είναι πολλές, γι' αυτό εμείς επιλέξαμε πέντε από τις καλύτερες, που θα σας ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους, με σκύλους που λύνουν μυστήρια, γοργόνες που ερωτεύονται, γρίφους, σοκολατόδεντρα και κατάρες που λύνονται με την αγάπη αλλά και τη μόρφωση:

* Από τις 20/12 στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, City Link, Αθήνα, τηλ. 210 3213100) παρουσιάζεται η παράσταση "Scooby-Doo και το μυστήριο της πυραμίδας" (κεντρική φωτό: Photo Lot), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δημόπουλου και μετάφραση Χρήστου Χωμενίδη. Ο σκύλος Scooby-Doo και οι φίλοι του φτάνουν στην Αίγυπτο όπου πρέπει να λύσουν το μυστήριο του Φαραώ Χατσεπσούτ, αφού όμως πρώτα έρθουν αντιμέτωποι με τις μούμιες και το θυμό του, που μετατρέπει σε πέτρα όποιον τολμήσει να πλησιάσει την πυραμίδα. Κρατήσεις-αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211 1000 365, www.ticket365.gr.

* Με τη μουσική του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου φέρνει σε επαφή τους μικρούς θεατές η παράσταση "Η γοργόνα και το θαλασσάκι" σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη στο θέατρο Πειραιώς 131 (Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 210 3426802, 210 3450922). Ηρωίδα της ιστορίας που αφηγείται στα παιδιά του νησιού ο καπετάν Παναγής, μια γοργόνα που ερωτεύεται ένα στεριανό και για χατήρι του βγαίνει στη στεριά. Στις 26 & 28/12 και από τις 4/1 κάθε Κυριακή.

* "Οι ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον μεταφέρονται στην παιδική-θεατρική σκηνή του Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021) σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Ένας κόμης καταριέται τους κατοίκους ενός χωριού να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι, για να εκδικηθεί για το θάνατο του γιου του, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή τον απαρνήθηκε η Σοφία Ζουμπρίτσκι εξαιτίας της αγραμματοσύνης του. Η κατάρα σπάει όταν ο νέος δάσκαλος του χωριού, Λέων Τολτσίνσκι (Νίκος Κουρής), ερωτεύεται τη νεαρή απόγονο, Σοφία Ζουμπρίτσκι (Τζένη Θεωνά) και βάζει στόχο να τη μορφώσει σε μια μέρα. Κρατήσεις-αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211 1000 365, www.ticket365.gr.

* Στο "Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου" στο Μικρό Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, City Link, Αθήνα, τηλ. 210 3213100) μας περιμένουν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών (Χιονάτη με τους Νάνους, Αστερόπαιδο, Τζακ με την φασολιά του, Πεντάμορφη κ.λπ.) να λύσουν τις απορίες μας για το πού κρύβονται όταν τα παιδιά κλείνουν τις σελίδες των βιβλίων: Κοιμούνται αμέριμνοι ανάμεσα στις σελίδες ή μεγαλώνουν μαζί μας; Επίσης θα μας παρουσιάσουν τον Χάνσελ και την Γκρέτελ που μετά τη σωτηρία τους από τη μάγισσα που τους κρατούσε έγκλειστους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δέντρο το οποίο αντί για καρπούς κακάο παράγει σοκολάτες έτοιμες για κατανάλωση. Κρατήσεις-αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211 1000 365, www.ticket365.gr.

* Στο "Γρίφο της ενέργειας", σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού, ηθοποιοί και κούκλες συμπράττουν επί σκηνής! Τρεις φίλοι ταξιδιώτες μένουν από καύσιμα με το αυτοκίνητό τους σε έναν άγνωστο και παράξενο τόπο, όπου καλούνται να λύσουν ένα γρίφο. Στην προσπάθειά τους αυτή, μπλέκονται σε μια περιπέτεια κωμικών καταστάσεων. Στόχος της παράστασης, να εξοικειώσει τα παιδιά με τις έννοιες της ενέργειας αλλά και του μέτρου στη διατροφή. Κάθε Κυριακή στην Αθηναϊκή Σκηνή (Τζιραίων 13, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9222300). Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου και στο www.viva.gr.

igorgonakaitothalassaki750.jpg

"Η γοργόνα και το θαλασσάκι"

oilithioi750.jpg

"Οι ηλίθιοι"

hanselkaigretel750.jpg

"Χάνσελ και Γκρέτελ"

ogrifostisenergeias750.jpg

"Ο γρίφος της ενέργειας"

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.