Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

City of Robots

 

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής έρχεται στην Ελλάδα

 



Μια μοναδική διαδραστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι τον Φεβρουάριο, καθώς η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη, City of Robots, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την πρωτότυπη και εντυπωσιακή αυτή έκθεση πρόκειται να φιλοξενήσει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

 

 

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές καλούνται να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο και να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, ο Pepper, ο Pando, ο Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, η αξιαγάπητη Kiki, ο τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και ο CocioBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις, περιμένουν να γνωριστείτε από κοντά.

 

 

Και οι δραστηριότητες συνεχίζονται αφού, οι απίστευτες μέδουσες-ρομπότ σας περιμένουν να παίξετε, όπως επίσης και το πρώτο ρομπότ-ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ. Η βόλτα με ηλεκτρικό σκούτερ επιβάλλεται καθώς αποτελεί μια από τις πιο διασκεδάστηκες δραστηριότητες της έκθεσης. Μην χάσετε το εντυπωσιακό «Theater of Robots» και  το φαντασμαγορικό «Tesla Show» και γιατί όχι να μην δοκιμάσετε και  τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game, «Just Dance»,  με τον αισθητήρα kinect.

 

 

Το παιχνίδι συνεχίζεται με το Bb8 droid και την κάσκα «Μικτής Πραγματικότητας» Hololens και με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής. Θαυμάστε τους 3D εκτυπωτές, γίνετε για λίγο αστροναύτης, κάντε μία βόλτα στον γαλαξία και ανακαλύψτε πως ζούνε τα αστέρια.

 Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο «Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών» (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν. Με την επιμέλεια και την εγκυρότητα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τον Φεβρουάριο

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει