Γιατί πρέπει να καταναλώνεις καρότα την περίοδο της εγκυμοσύνης

Πέντε θαυματουργά οφέλη

Κωνσταντίνα Κύρκου

Συγχαρητήρια, σε λίγο καιρό θα αποκτήσεις παιδάκι! Είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να προσέχεις τον εαυτό σου και να τον περιποιηθείς με φρέσκους χυμούς και θρεπτικές λιχουδιές όπως του αξίζει.

Το καρότο θεωρείται το «απόλυτο λαχανικό» καθώς είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα-καροτίνης και έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό αλλά και την όραση. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την γιαγιά που έλεγε «φάε καρότα για να βλέπεις καλά».  Όταν μάλιστα, μια γυναίκα βρίσκεται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, τα καρότα αλλά και ο χυμός τους έχουν ευεργετικές ιδιότητες και για την μαμά και για το αγέννητο μωράκι. 

 

 

Καλό θα είναι να καταναλώνεις καρότα όταν είσαι έγκυος γιατί:

-Στην εγκυμοσύνη, το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας εξασθενεί προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη του εμβρύου. Τα καρότα ενισχύουν τον εξασθενημένο οργανισμό και μειώνεται το αίσθημα κόπωσης.  

-Τα καρότα βοηθούν στην διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών να παραμένουν υγιή, καταπολεμώντας τις λοιμώξεις.

-Αυτά βοηθούν στην βελτίωση του δέρματος, των ιστών και τον οστών του εμβρύου.

-Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία του μωρού κατά την εγκυμοσύνη. Τα καρότα βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για διαβήτη.

-Η κατανάλωση χυμού καρότου τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, μειώνει τις πιθανότητες ίκτερου στο μωρό.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares