Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μαμά στην καραντίνα: Η οικογενειακή φωτογραφία που έγινε viral  

Μαμάδες του κόσμου ταυτιστείτε ελεύθερα

 



Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα φροντιστήρια, οι δραστηριότητες και έμεινες στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σου, είμαι σίγουρη πως στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτηκες ότι είναι μια καλή ευκαιρία να μείνετε σπίτι όλοι μαζί, να ξυπνάτε και να παίρνετε πρωινό καθισμένοι γύρω από το τραπέζι, να παίζετε παιχνίδια και να τρέχετε στον κήπο με τον σκύλο σας. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός και η καραντίνα επεκτάθηκε, συνειδητοποίησες πως αυτά που σκεφτόσουν ήταν λίγο πολύ βγαλμένα από τις διαφημίσεις και τίποτα δεν θυμίζουν την πραγματική σου καθημερινότητα.

 

 

Η Jazmyne Futrell, μια μαμά και blogger, περιγράφει την ζωή της με τα 4 παιδιά στο σπίτι της και δίνει κουράγιο και στις υπόλοιπες μαμάδες. Μάλιστα, πρόσφατα ανέβασε μια φωτογραφία, την οποία είχε τραβήξει ο σύζυγός της σε μια τυχαία στιγμή στην καραντίνα. Εδώ μάλιστα, βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο της καραντίνας στο σπίτι παρέα με τα παιδιά. Και ποιο είναι αυτό; Μια μαμά, που θηλάζει ενώ μαγειρεύει, προσπαθεί να βοηθήσει το άλλο παιδί της με τα μαθήματα του και «πεδικλώνεται» από τα άλλα δύο κοριτσάκια της που μετέτρεψαν την κουζίνα σε παιδική χαρά. Μήπως σου θυμίζει κάποια;

https://www.instagram.com/p/B-XMMJaFoOh/

Η στιγμή αυτή μπορεί να μην είναι λαμπερή και ονειρεμένη σαν αυτή των διαφημίσεων, όμως είναι πραγματική και συμβαίνει στα περισσότερα σπίτι αυτή την περίοδο. Μαμάδες του κόσμου πάρτε δύναμη και να θυμάστε πως δεν είστε οι μόνες.

Η Jazmyne έγραψε στην φωτογραφία : «Δημοσίευσα την φωτογραφία γιατί μέσα από αυτή είδα πραγματικά τον εαυτό μου. Και αν το κατάφερα εγώ, μπορεί να το καταφέρουν και άλλες μαμάδες. Αν το να βλέπουμε τον εαυτό μας ‘εν δράσει’ είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να συνειδητοποιήσουμε πόσο καλές μαμάδες είμαστε, ίσως πρέπει να το κάνουμε συχνότερα… Ελπίζω να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες με αυτή την εικόνα.»

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.