Η Γιορτή της Μητέρας, αξίζει την τιμητική της και φέτος

Μαμά, σ ’αγαπάω

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Κάθε χρόνο αρχές Μαΐου γιορτάζουν όλες οι μητέρες του κόσμου. Κάθε μαμά, μητέρα, μανούλα έχει την τιμητική της, γιορτάζοντας την πιο ξεχωριστή και ευλογημένη ιδιότητα που της έδωσε απλόχερα η ζωή. Η μεθαυριανή ημέρα, είναι αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα, που αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ένα παιδί.

Όμως, η φετινή Κυριακή φαίνεται πως θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, αφού η πανδημία άλλαξε ολοκληρωτικά την καθημερινότητα μας αλλά και τις συνήθειες μας. Ο εγκλεισμός στο σπίτι και η περιορισμένη μετακίνηση μας κρατάει μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα που γιορτάζουν και εκείνα μαζί με εμάς, αυτή την ημέρα. Φυσικά τα πρόσωπα αυτά, δεν είναι άλλα από τις δικές μας μητέρες που οφείλουμε να προστατέψουμε περισσότερο από τον καθένα αυτή την χρονική περίοδο. Είναι το ελάχιστο δώρο που μπορούμε να τους ανταποδώσουμε, για την ζωή που μας χάρισαν. 

 

 

Μπορεί φέτος, οι μαμάδες να μην πάρετε κάρτες και χειροτεχνίες γεμάτες με καρδούλες, που ετοίμασαν τα παιδιά στο σχολείο, ούτε να επισκεφτείτε να εκείνο το αγαπημένο εστιατόριο της μαμάς. Έχοντας όμως σύμμαχο σας την καλή διάθεση, τίποτα δεν πρόκειται να σας εμποδίσει να κάνετε ιδιαίτερη την ημέρα σας αυτή, την οποία θα θυμάστε μετά από πολλά χρόνια. Μερικές ιδέες για μια διαφορετικά ξεχωριστή «Γιορτή της μητέρας» είναι οι ακόλουθες:

-Ετοιμάστε μαζί με τα παιδιά χειροτεχνίες και ζωγραφιές, με ευχές και όμορφα λόγια ενώ θα τους εξηγείτε την ιδιαιτερότητα αυτής της ημέρας.

-Αντικαταστήστε το αγαπημένο σας εστιατόριο, που είναι κλειστό, με ένα πικ νικ σε κάποιο πάρκο ή παραλία.

-Φτιάξτε ένα playlist με αγαπημένα σας τραγούδια.

-Ξεφυλλίστε οικογενειακά άλμπουμ μαζί με τα παιδιά και θυμηθείτε όμορφες αναμνήσεις

-Δείτε μια οικογενειακή ταινία, ή απολαύστε μια online θεατρική παράσταση με τον σύντροφό σας, αφού τα παιδιά κοιμηθούν. 

-Και το σημαντικότερο ευχηθείτε χρόνια πολλά, μαζί με ένα μεγάλο σ αγαπώ και στις δικές σας μαμάδες, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε με βιντεοκλήση. Δώστε τους χαρά και ελπίδα μέχρι να βρεθείτε πάλι από κοντά.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares