Κατευθείαν στα βαθιά!

Ο Αμερικανός Seth Casteel φωτογραφίζει βρέφη τα οποία μαθαίνουν να κάνουν... μακροβούτια.

Γεωργία Κοντού

Η 25χρονη Αμερικανίδα Rachael Ubiera θεωρεί τον εαυτό της "χαλαρή μαμά". Αλλά την πρώτη φορά που είδε την 5 μηνών κόρη της, Zoe, να αφήνεται μέσα στην πισίνα στο πρώτο της μάθημα κολύμβησης για βρέφη, σφίχτηκε το στομάχι της. "Έμοιαζε έκπληκτη", είπε η Ubiera."Σαν να προσπαθούσε να μου πει: Μα, τι μου κάνετε;".

Ήταν η πρώτη επαφή της Zoe με την τεχνική self-rescue, στην οποία τα βρέφη διδάσκονται πώς να κρατούν την αναπνοή τους κάτω από το νερό, να κλωτσούν τα πόδια τους, να επιπλέουν ανάσκελα και να κρατούν δυνάμεις μέχρι να έρθει βοήθεια.

Η τεχνική, που φωτογραφήθηκε για τους New York Times από τον Seth Casteel, ο οποίος ετοιμάζει και σχετικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του '15, είχε αναπτυχθεί στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον Harvey Barnett, ο οποίος μετά τον θάνατο του παιδιού ενός γείτονα από πνιγμό, είχε αποφασίσει να διδάξει στα νήπια κολύμπι. Μέχρι σήμερα οι μέθοδοί του έχουν διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. "Αυξάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ικανότητες επιβίωσης ενός παιδιού", έχει υποστηρίξει ο ίδιος.

Πηγή: The New York Times

Φωτο: © Seth Casteel for The New York Times

nemo2.jpg

nemo3.jpg 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares