Big little things – αυτό το κάτι που λείπει όταν είσαι single

Μικρές υπενθυμίσεις, σε περίπτωση που κάποια πράγματα αρνείσαι να τα παραδεχτείς

Αγγελική Λάλου

 Με τις πιθανότητες ενός νέου lockdown να αυξάνονται και τις θερμοκρασίες να πέφτουν, μια έξτρα ανάγκη για θαλπωρή και comfort hugs την αισθάνεσαι έντονα – όπως την ψύχρα που πέφτει το βράδυ. Ακόμα κι αν είναι αλήθεια ότι σου πήρε λίγο χρόνο να αγαπήσεις εντελώς τη μοναξιά ή τη μοναχική σου ζωή και να δεις όλα τα πλεονεκτήματά της, ακόμα κι αν τώρα απολαμβάνεις σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο - ωστόσο, είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι, σου λείπουν κάποια πράγματα που ξέρεις ότι σου αρέσει να απολαμβάνεις όταν είσαι σε σχέση.

Χωρίς παρεξήγηση, γνωρίζω ότι το να είσαι ή να επιλέγεις να είσαι single δεν είναι θανατική ποινή και επιπλέον δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αισθάνεσαι ότι χάνεις κάτι κι ούτε ότι πρέπει να νιώθεις ατελής επειδή δεν έχεις ερωτικό σύντροφο.

Επιπλέον, δεν μιλάω για το αντίθετο άκρο όπου σίγουρα δεν αξίζει να βρίσκεσαι σε μια ανθυγιεινή σχέση η οποία δεν σε κάνει ευτυχισμένη μόνο και μόνο για να δηλώνεις ότι είσαι «σε σχέση».

Αλλά ίσως συμφωνήσεις ότι υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μερικές φορές σου λείπουν όταν είσαι solo -  εδώ θα βρεις μόνο πέντε από αυτά, αλλά feel free να συμπληρώσεις τη λίστα με βάση τις δικές σου ανάγκες slash επιθυμίες.

Η  αίσθηση της οικειότητας

Αυτή η απίστευτη και περίεργη αίσθηση ότι κάποιος σε γνωρίζει και κυρίως αυτός ο κάποιος σε κάνει να νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου. Ας ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ένα πράγμα. Η κουβέντα αυτή δεν αφορά μόνο το σεξ. Αλλά αφορά το όταν σου λείπει κάποιος για να κοιμηθείς δίπλα του και κάποιος να σε αγκαλιάσει μετά από μια κουραστική μέρα.

Ακόμα κι αν ανήκεις στις περιπτώσεις όπου το να μοιράζεσαι το κρεβάτι με τον σύντροφό σου το βρίσκεις ενοχλητικό, δεν μπορεί μερικές φορές, όταν νιώθεις τη μοναξιά  να χτυπάει κόκκινο, να σου λείπει η θέρμη που εκπέμπει το σώμα του αγαπημένου σου όταν κοιμάται μαζί σου.

Ας φύγουμε από το κρεβάτι, μπορεί απλώς να σου λείπει το να περπατά κάποιος δίπλα σου, κρατώντας το χέρι σου. Κάποιος να σε αγκαλιάσει απροσδόκητα από πίσω ή να σε φιλήσει απαλά. Μερικές φορές, όταν νιώθεις μελαγχολικά, το μόνο που μπορεί να σου λείπει είναι κάποιος να σε σφίξει πάνω του, χωρίς να χρειάζεται να πεις ή να εξηγήσεις τίποτα.

Η ελευθερία της επικοινωνίας 24/7

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, ειδικά εάν πρόκειται για μακροχρόνια, είναι πολύ πιθανό να έχεις τη συνήθεια να στέλνεις μηνύματα ή να καλείς τον σύντροφό σου όλη την ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να το βρίσκεις αστείο και ασήμαντο, αλλά όταν είσαι σε μια σχέση, συνηθίζεις να έχεις κάποιον με τον οποίο να μπορείς να μοιράζεσαι το παραμικρό πράγμα που σου συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι είναι το πείραγμά του ή τρυφερή του κουβέντα, το χιούμορ του ή ένα απλό emoji που θα σου στείλει που αρκεί για να σε κάνει να χαμογελάσεις ή για να σου φτιάξει τη μέρα. Ο μικρός κοινός σας κώδικας που οι κολλητές σου ή η οικογένειά σου δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Δεν χρειάζεται να «ψάχνεις» για dating

Παρόλο που το dating είναι κάτι για το οποίο συνήθως ανυπομονείς και σε ενθουσιάζει η ιδέα του, όταν η μία μετά την άλλη οι συναντήσεις και οι απόπειρες να γνωρίσεις από κοντά τον «έναν» πέφτουν στο κενό, αρχίζεις να κουράζεσαι και με τις εφαρμογές, και το ψάξιμο και το ενδεχόμενο ενός ακόμα ραντεβού στα τυφλά...

Κακά τα ψέματα, το να είσαι σχέση σε γλιτώνει από όλη αυτή τη φθορά του ψαξίματος – ειδικά σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλά εξωτικά φρούτα εκεί έξω. Το ότι έχεις άπειρες επιλογές, κάνει και την εύρεση τελικά πιο δύσκολη. Κι οι συνθήκες της πανδημίας ήρθαν να κάνουν το dating ακόμα πιο τολμηρό και ριψοκίνδυνο σπορ…  

 

Αχ… the romance

Αν είσαι αμετανόητα ρομαντική, απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στη σχέση. Και αυτά είναι τα πράγματα που σου λείπουν περισσότερο όταν είσαι single, είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι. Από το post it που θα βρεις στον πάγκο της κουζίνας, τον καφέ που θα σου έχει φτιάξει όταν βιάζεσαι, το να ζωγραφίσει μια καρδιά στον λογαριασμό που έχεις να πληρώσεις, μέχρι το να ετοιμάσει ένα δείπνο έκπληξη μετά από μια κουραστική μέρα ή και απλώς να σε περιμένει με ζεστά ποπκόρν και κουβερτούλα στον καναπέ για να πατήσετε μαζί play στην αγαπημένη σας σειρά. 

Το σεξ… πριν και μετά την αγκαλιά

Ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό το ελεύθερο ή περιστασιακό σεξ δεν σε εξιτάρει με την καμία. Ωραίο το «ελεύθερη κι ωραία» κι όλες οι εφαρμογές που σου λένε σε πόση απόσταση είναι κάποιος διαθέσιμος για σεξ. Αλλά… υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Το πάθος της πρώτης φοράς μπορεί να είναι πρωτόγνωρο και εξαιρετικά ερεθιστικό, αλλά γίνεται ακόμα ισχυρότερο όταν υπάρχει η επιθυμία και της δεύτερης και της τρίτης φοράς… κι όταν ξέρεις ότι θα υπάρχει δεύτερη και τρίτη φορά αφήνεσαι και το απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο… γιατί το σώμα, ο αισθησιασμός και η ερωτική σου διάθεση χρειάζονται τις περισσότερες φορές ένα ζέσταμα που εκτός από τα προκαταρκτικά στο προσφέρουν η οικειότητα και η εμπιστοσύνη, που το one stand δεν διαθέτει… όσο υπέροχο κι αν μπορεί να είναι κατά τ’ άλλα.     

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares