Skip to main content

WOMAN POWER

Δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα …ασυνήθιστο όνειρο

Έβαλαν στόχο να vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Η ομάδα 7 Summits είναι η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη. Με τη δράση τους “a woman can be…” φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά και να εμπνεύσουν και άλλες γυναίκες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Έχοντας κατακτήσει 5 από τις 7 κορυφές των ηπείρων του κόσμου στην Αφρική, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ωκεανία, η Βανέσα και η Χριστίνα είναι έτοιμες να επιχειρήσουν την άνοιξη την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ασίας και του κόσμου, το Έβερεστ! «Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο!» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

 

7-summits-photo-4 (1).jpg

 

Σχετικά με την ομάδα 7 Summits: The Hellenic Dream

Βανέσα Αρχοντίδου

Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα).

Χριστίνα Φλαμπούρη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις και στην Μαλαισία. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με την Βανέσα έχει ανέβει το όρος Aconcagua (6962μ, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5642m, Ρωσία), το όρος McKinley/Denali (6190m, Αλάσκα) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης αναγνωρισμένη από την  ΕΟOΑ.

7SUMMITS : Οι 7 κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά κάθε μιας από τις 7 ηπείρους. Η ανάβαση στην κορυφή όλων αυτών των βουνών θεωρείται παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass.

Υπερήφανος χορηγός στο όνειρό τους, η Vichy που εδώ και 86 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία των γυναικών και στην κορυφή των προτιμήσεών τους προσφέροντας καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Με βασικό ενεργό συστατικό το ιαματικό μεταλλικό νερό που γεννιέται στα ηφαίστεια της Γαλλίας, τα προϊόντα Vichy είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι χάρη στις ιδιότητές και στις καινοτόμες συνθέσεις τους ενισχύουν, εξισορροπούν και αναπλάθουν την επιδερμίδα αναδεικνύοντας τη ξεχωριστή ομορφιά της κάθε γυναίκας.

arhontidu.jpg

 

Διαβάστε επίσης

WOMAN POWER

Η δύναμη του μυαλού: πρόσεχε τι δεν εύχεσαι, γιατί μπορεί να μην έρθει ποτέ!

Όταν συνειδητοποίησα ότι μόλις ευχηθώ κάτι με μεγάλη δύναμη αυτό έρχεται και με βρίσκει

WOMAN POWER

Οι ανώνυμες ηρωίδες της καθημερινότητάς μου

Αυτές γιορτάζουν... προχθές, σήμερα, αύριο και κάθε μέρα

WOMAN POWER

Ένα λουλούδι μόνο φτάνει;

Τι ζητάω την Ημέρα της Γυναίκας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;