ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σου περίσσεψε ψωμί;
Μην το πετάξεις! Φτιάξε κρουτόν.
Γεωργία Κοντού
Δώσε μία δεύτερη ευκαιρία στο μπαγιάτικο ψωμί: Μετέτρεψέ το σε πεντανόστιμα κρουτόν. Η όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά:
1. Αφαιρείς την κόρα από το ψωμί και μετά το κόβεις με το χέρι ή το μαχαίρι σε μπουκίτσες παρόμοιου μεγέθους.
2. Το ραντίζεις με λάδι. Πασπαλίζεις με ρίγανη και αλάτι.
3. Το ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 5 λεπτά.
Τα κρουτόν διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες σαλάτες ή, τον χειμώνα, σε οποιαδήποτε σούπα θέλεις να κάνεις πιο γευστική και χορταστική.
SELECTIONS
- Στον πυρετό του tenniscore: 6 fashion items για να υιοθετήσεις το απόλυτο trend της σεζόν
- 7 λόγοι που κάνουν το face roller το απόλυτο beauty tool
- 3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα
- Πώς να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια