3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

Allyou Team

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου γιατί θέλεις απλά να κάνεις μια ανανέωση στην εικόνα σου, είτε γιατί θέλεις να καλύψεις τις γκρίζες τρίχες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ένα από τα θέματα που θα σε απασχολήσουν μετά από την τεχνική στο κομμωτήριο είναι το πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις «ζωηρό» το χρώμα για καιρό. Υπάρχουν άραγε συνήθειες που είναι πιθανό να το φθείρουν πιο γρήγορα;

Η απάντηση είναι «ναι». Σού παρουσιάζουμε τρία λάθη τα οποία επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά και έτσι το χρώμα τους δεν διατηρείται στο χρόνο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Πολύ συχνό λούσιμο

Το λούσιμο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι αναζωογονητικό και ανακουφιστικό για το τριχωτό της κεφαλής, ενώ τονώνει τις αισθήσεις. Όμως, το πολύ συχνό λούσιμο απομακρύνει εκτός από τα φυσικά έλαια της τρίχας και το χρώμα το οποίο έχει εφαρμοστεί μετά από μια τεχνική στο κομμωτήριο, οπότε και οδηγεί σε πρόωρο ξεθώριασμα. Καλό θα ήταν να λούζεσαι κάθε δύο ή τρεις ημέρες αλλά βέβαια αν κάνεις μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα, να ξεβγάζεις πάντοτε τα μαλλιά σου με νερό.

Χρήση πολύ ζεστού νερού

Ντο ζεστό και κυρίως το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο, έχει την τάση να ανοίγει τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μόρια της βαφής που έχει εφαρμοστεί να φεύγουν. Προτίμησε κρύο ή χλιαρό νερό αντί αυτού.

Εφαρμογή προϊόντων με θειϊκά άλατα

Τα θειϊκά άλατα (συνθετικοί απορρυπαντικοί και αφριστικοί παράγοντες) είναι γνωστά για την ύπαρξη τους στις συνθέσεις προϊόντων όπως των σαμπουάν. Είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία πλούσιου αφρού κατά το λούσιμο. Όμως, στην αγορά υπάρχουν και προϊόντα καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής που δεν τα περιέχουν. Αυτά τα προϊόντα, δηλαδή τα σαμπουάν χωρίς τα θειϊκά άλατα (sulfates) είναι ιδανικά για τα βαμμένα μαλλιά καθώς βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών αλλά και στη φωτεινή και λαμπερή όψη τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo Instagram @camillerazat 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares