Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αυτή η ιεροτελεστία περιποίησης θα ηρεμήσει το μυαλό και θα σου χαρίσει λαμπερότερο δέρμα σε 10 λεπτά

Χάρισε στον εαυτό σου 15 λεπτά την εβδομάδα και η επιδερμίδα του προσώπου θα σε ευγνωμονεί



Όσον αφορά την επιδερμίδα τους, οι γυναίκες σήμερα δεν αποκλείουν τίποτα. Από ρουτίνες περιποίησης δέρματος σε πολλαπλά βήματα (και μανιακά εξελισσόμενες); Ω ναι. Μέχρι συνεδρίες κόκκινου φωτός και μικρορεύματος.

Έτσι, όταν ακούσεις για το άτμισμα προσώπου με βότανα –την παλιά τεχνική της απορρόφησης των πλεονεκτημάτων των βοτάνων μέσω του ατμού– θα σου κινήσει το ενδιαφέρον να ενσωματώσεις κάτι lo-fi και εντελώς φυσικό στη ρουτίνα σου. Η πράξη φαίνεται τόσο απλή, αλλά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσεις αυτή την αίσθηση σπα από την άνεση του σπιτιού σου.

Ο τυπικός καθαρισμός προσώπου μέσω ατμού –μια σχετικά δημοφιλής πρακτική– συνοδεύεται από τα ανακουφιστικά προνόμια του δέρματος. Ο ατμός στο πρόσωπο βοηθά στο ξεφράξιμο των πόρων χαλαρώνοντας τη συσσώρευση (συμπεριλαμβανομένου του σμήγματος) στους πόρους και επιτρέποντας βαθύτερο καθαρισμό. Ο ατμός παρέχει επίσης ενυδάτωση και αυξάνει την κυκλοφορία. Η εισαγωγή βοτάνων αυξάνει μόνο τα αποτελέσματα, τις ιδιότητες των φυτών που εκχυλίζουν το ζεστό νερό και ο ατμός τις εγχέει στο δέρμα σας. Και η συνοδευτική αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμεύσει για την ανακούφιση από το άγχος.

Το κόλπο είναι να επιλέγουμε αμόλυντα βότανα (οι χημικές ουσίες δεν είναι ευπρόσδεκτες στο λουτρό προσώπου μας) που είναι ήπια αλλά και ανθεκτικά. Τα οφέλη που εστιάζουμε στον ατμό μας είναι αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντικά, όλα επιλεγμένα για να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και στην ηρεμία του δέρματος. Δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου οργανικό σούπερ μείγμα από τριαντάφυλλα, ροδοπέταλα, καλέντουλα, χαμομήλι, ιβίσκο, ρίζα πικραλίδας και σαμπούκο. Αν και αυτό το μείγμα μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, μπορείς απλώς να παραμείνεις σε ένα καταπραϋντικό τσάι από βότανα – και να αφιερώσεις χρόνο για να απολαύσετε τη διαδικασία.

Το άτμισμα του προσώπου είναι μια αισθησιακή εμπειρία που απαιτεί λίγο επιπλέον χρόνο στη μέρα σου, είναι για όταν θέλεις πραγματικά να αφιερώσεις δέκα ή δεκαπέντε λεπτά επιπλέον για τον εαυτό σου. Προτίμησε να ακολουθήσεις μια κλασική διαδρομή παλιάς σχολής (ζεστό νερό και βότανα σε ένα μεγάλο μπολ) αντί να προσθέσεις βότανα σε συσκευές ατμού στο σπίτι, καθώς το υλικό θα μπορούσε να μπλοκάρει τους μηχανισμούς. Να θυμάσαι ότι η ιεροτελεστία αυτή θα πρέπει να είναι μια εβδομαδιαία, όχι καθημερινή, ρουτίνα και να διαρκεί καλύτερα σε 10 έως 15 λεπτά.

Το άτμισμα του προσώπου είναι μία από εκείνες τις πρακτικές που σίγουρα μπορεί να προσφέρει οφέλη στο δέρμα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υπερβολικά. Η υπερβολική χρήση του ατμού μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Αν πάσχεις από ροδόχρου ακμή ή μέλασμα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική σχετικά με την έκθεση στη θερμότητα και να διατηρείς μια ασφαλή απόσταση από τον ατμό για να αποφύγεις το κάψιμο του δερματικού φραγμού.

Χθες το βράδυ με βρήκε να ρίχνω ξερά μπουμπούκια τριαντάφυλλου, λουίζα λεμονιού και ελίχρυσο σε ζεστό νερό, να στρώνω το μπολ σε ένα λεπτό λινό πανί και να βάζω το πρόσωπό μου στον ατμό. Εισέπνευσα και εξέπνευσα υπό τον ήχου του αγαπημένου μου soundtrack, ενώ οι πόροι και οι πνεύμονές μου ανανεώνονταν από τη φυσική δύναμη των φυτών. Ήταν τα πιο χαλαρωτικά 15 λεπτά της εβδομάδας μου, και ορκίζομαι ότι ένιωθα το δέρμα μου μετά το ατμό φρέσκο ​​σαν ένα μεταξωτό πέταλο.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου