Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΙΔΙΚΟΙ

Αμαλία Τσιατούρα

Η Αμαλία Τσιατούρα σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου στη συνέχεια εργάστηκε επί σειρά ετών (τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός», στο οποίο σήμερα κατέχει την θέση Δερματολόγου - επιστημονικού συνεργάτη (τμήματα «Peeling – Υπεριδρωσίας» και «Ψωρίασης»). 



Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία ως ειδική Δερματολόγος στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ.

Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας. Η διδακτορική διατριβή της έχει θέμα: «Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους». Έχει επίσης συμμετάσχει ως Δερματολόγος - «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά παγκόσμια συνέδρια. Ενδεικτικά, έχει λάβει δύο βραβεία: 1.Βραβείο - Υποτροφία στην μνήμη του καθηγητού Ι. Στρατηγού από την Γ ́ Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» για την άριστη επίδοση της Δερματολόγου κατά την διάρκεια της ειδικότητας για την παρακολούθηση του International Short Course on Dermoscopy, Πανεπιστημίου Graz, Αυστρία 7-11 Ιουλίου 2009 και 2. Βραβείο - υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ.

Από τα σημαντικότερα συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας, στα περισσότερα των οποίων η Δερματολόγος συμμετέχει με επιστημονικές ανακοινώσεις και ομιλίες, είναι τα Anti-Aging Medicine World Congress - AMWC που διεξάγονται στο Μονακό και τα Διεθνή Συνέδρια Αισθητικής Ιατρικής IMCAS (International Master Course in Aging Skin), στο Παρίσι. Αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι ΕΔΑΕ, EADV (Ευρωπαϊκή), AAD (Αμερικανική) και World Anti-Ageing Academy of Medicine.

Είναι η υπεύθυνη Δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, μια σύγχρονη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην καρδιά της Αθήνας (http://www.cosmeticdermamedicine.gr/). 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός