Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Θέλεις να καταπολεμήσεις τις ραγάδες; Αυτές είναι οι σύγχρονες θεραπείες!

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα σου παρουσιάζει τις εξελίξεις στην αντιμετώπισή τους.



Η απότομη αύξηση ύψους, βάρους ή μυϊκής μάζας αφήνει πίσω της ραγάδες που αποτελούν ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα για άνδρες και γυναίκες. Ένα συχνό αίτιο εμφάνισης των ραγάδων είναι και η εγκυμοσύνη που οδηγεί τις ερυθρές ή ιώδεις αυτές ραβδώσεις να εγκαθίστανται σε κοιλιά, στήθος, μηρούς, γλουτούς, γοφούς ή και βραχίονες (μπράτσα). Ωστόσο, οι ραγάδες δεν συνοδεύουν μόνο την κατά τα άλλα ευχάριστη περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά μπορεί να παρουσιαστούν λόγω ορμονικών διαταραχών ή κληρονομικότητας.

Στο πρώτο στάδιο εμφάνισης των ραγάδων παρατηρείται αίσθηση καύσου ή και κνησμού στην περιοχή ενώ μπορεί το δέρμα να απολεπίζεται. Σε αυτό το στάδιο όπου οι ραγάδες έχουν ερυθρό ή ιώδες χρώμα θα πρέπει κανείς να δράσει αποφασιστικά για την καταπολέμηση τους, προτού αυτές αποχρωματιστούν. Με την πρωτοποριακή θεραπεία Fractional CO2 laser μπορούν να αντιμετωπιστούν δραστικά με ποσοστό επιτυχίας άνω του 85%. Σαρώνοντας την περιοχή όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι ραγάδες, το Fractional CO2 laser διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος προκαλώντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται νέο δέρμα. Η υφή και η όψη του δέρματος είναι αισθητά βελτιωμένη.

Την διαδικασία ανάπλασης του δέρματος ενισχύει και η θεραπεία PRP, που δρα συμπληρωματικά με αυτή του Fractional CO2 laser. Μετά από μια μικρή αιμοληψία, το πλάσμα του αίματος από τον ασθενή φυγοκεντρίζεται. Το πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια, εφαρμόζεται στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ραγάδες. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι άμεσα ορατή καθώς παρατηρείται συρρίκνωση 

Σήμερα, με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής, μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τις αντιαισθητικές ουλές που συχνά επηρεάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των θεραπειών είναι προσιτό και διαμορφώνεται με βάση την έκταση της περιοχής που εμφανίζει ραγάδες.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους