Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Θέλεις να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα τατουάζ στο σώμα σου;

Η Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος– αφροδισιολόγος σου αποκαλύπτει πως θα το κάνεις. 



 

Εκείνο το καλοκαίρι που αποφασίσατε να κάνετε τατουάζ με τα αρχικά του αγαπημένου σας πιστεύατε ότι ο έρωτας θα κρατούσε για πάντα.. Τελικά κράτησε μόνο το τατουάζ που δεν σας εκφράζει πια θυμίζοντάς σας μια εποχή που πέρασε. 

Από την άλλη, κάποιοι δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι το αγαπημένο τους τατουάζ θα τους προκαλούσε προβλήματα στον εργασιακό χώρο, φέρνοντας εμπόδια στην σταδιοδρομία τους. Προσωπικοί, κοινωνικοί ή πολιτιστικοί λόγοι, επομένως, μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόφαση να αφαιρέσετε ένα ή περισσότερα τατουάζ από το σώμα σας χωρίς να παραμείνουν αντιαισθητικά σημάδια και ουλές. 

Η σύγχρονη δερματολογία προτείνει την μέθοδο laser, η ενέργεια του οποίου εφαρμόζεται στοχευμένα πάνω στις χρωστικές ουσίες του τατουάζ, αφήνοντας ανέπαφους και χωρίς εγκαύματα ή ουλές τους γύρω ιστούς. Το Q-switch laser που θα εφαρμόσει ο δερματολόγος στην περιοχή, διασπά τις χρωστικές του τατουάζ, οδηγώντας το οργανισμό στην αποβολή τους ως ξένο σώμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser έχει ελάχιστες παρενέργειες, όπως εμφάνιση ερυθρότητας ή οιδήματος στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Η αποτελεσματική αυτή μέθοδος είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε παραπάνω από μία συνεδρίες , καθώς παράγοντες όπως το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ, η ποσότητα, η ποιότητα και το βάθος εφαρμογής των χρωστικών ουσιών μπορούν να καθορίσουν τον αριθμό συνεδριών που απαιτείται. Παράλληλα, η παλαιότητα του τατουάζ, ο βαθμός επαγγελματισμού στην εφαρμογή του καθώς και το χρώμα του δέρματος του ασθενούς, επηρεάζουν τον αριθμό των συνεδριών που ο δερματολόγος θα κρίνει ως απαραίτητο. Οι παραπάνω παράγοντες εκτός από τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών, επηρεάζουν και το τελικό κόστος της αφαίρεσης του τατουάζ.

Info: Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι επιστημονική διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ