Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά

"Να κάνω λιποαναρρόφηση το καλοκαίρι;"

Αναστάσιος Βεκρής

Πολλοί ασθενείς, κυρίως άντρες που έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, αλλά και γυναίκες με ψωμάκια, αγχώνονται αυτή την εποχή για το πώς φαίνονται στην παραλία. Έρχονται στο ιατρείο και ρωτούν αν μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν τις διακοπές τους, και αν κάτι τέτοιο θα τους εμποδίσει να μπουν για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η απάντηση είναι πως η λιποαναρρόφηση γίνεται άφοβα αυτή την εποχή και δεν θα σας ταλαιπωρήσει ούτε θα σας χαλάσει τις διακοπές.

Η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε λιπογλυπτική, δηλαδή να σμιλεύουμε το σώμα και πιο επιφανειακά αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την κυτταρίτιδα, αν αυτή είναι σοβαρής μορφής. Στη μέθοδο Laser Lipolysis χρησιμοποιούμε το λέιζερ και η λιποαναρρόφηση γίνεται ελάχιστα επεμβατικά και μάλιστα μέσα στο χώρο του ιατρείου, ενώ δεν γίνονται ράμματα. Κάνουμε μια μικρή οπή και εισάγουμε την οπτική ίνα του λέιζερ στην προβληματική περιοχή με σκοπό να λιώσουμε τα λιποκύτταρα. Αυτά στην συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό τις επόμενες μέρες (μέσω του μεταβολισμού). Για δύο εβδομάδες περίπου θα πρέπει να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ, ο οποίος βοηθά το δέρμα να μην χαλαρώσει. Οι μελανιές και το πρήξιμο υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Η λιποαναρρόφηση δίνει λύση σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν τοπικό πάχος, χωρίς να είναι απαραίτητα υπέρβαροι. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως, λόγω κληρονομικότητας, υπάρχει η προδιάθεση να συσσωρεύουν λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σε μεγάλο βαθμό. Η δίαιτα δεν τους βοηθά. Έτσι παρατηρούμε άντρες και γυναίκες που ενώ έχουν φυσιολογικό βάρος να παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλη περιφέρεια ή υπερβολικό λίπος στον κάτω κορμό. Πλέον με την τεχνολογία του λέιζερ η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη μικρότερη ταλαιπωρία. 

Info: Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής είναι πλαστικός χειρουργός. Είναι πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Cosmetic Derma Medicine Center (www.cosmeticdermamedicine.gr/) στην Αθήνα. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares