Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Βεκρής σού απαντά

"Να κάνω λιποαναρρόφηση το καλοκαίρι;"


Αναστάσιος Βεκρής

Πολλοί ασθενείς, κυρίως άντρες που έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, αλλά και γυναίκες με ψωμάκια, αγχώνονται αυτή την εποχή για το πώς φαίνονται στην παραλία. Έρχονται στο ιατρείο και ρωτούν αν μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν τις διακοπές τους, και αν κάτι τέτοιο θα τους εμποδίσει να μπουν για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η απάντηση είναι πως η λιποαναρρόφηση γίνεται άφοβα αυτή την εποχή και δεν θα σας ταλαιπωρήσει ούτε θα σας χαλάσει τις διακοπές.

Η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε λιπογλυπτική, δηλαδή να σμιλεύουμε το σώμα και πιο επιφανειακά αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την κυτταρίτιδα, αν αυτή είναι σοβαρής μορφής. Στη μέθοδο Laser Lipolysis χρησιμοποιούμε το λέιζερ και η λιποαναρρόφηση γίνεται ελάχιστα επεμβατικά και μάλιστα μέσα στο χώρο του ιατρείου, ενώ δεν γίνονται ράμματα. Κάνουμε μια μικρή οπή και εισάγουμε την οπτική ίνα του λέιζερ στην προβληματική περιοχή με σκοπό να λιώσουμε τα λιποκύτταρα. Αυτά στην συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό τις επόμενες μέρες (μέσω του μεταβολισμού). Για δύο εβδομάδες περίπου θα πρέπει να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ, ο οποίος βοηθά το δέρμα να μην χαλαρώσει. Οι μελανιές και το πρήξιμο υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Η λιποαναρρόφηση δίνει λύση σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν τοπικό πάχος, χωρίς να είναι απαραίτητα υπέρβαροι. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως, λόγω κληρονομικότητας, υπάρχει η προδιάθεση να συσσωρεύουν λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σε μεγάλο βαθμό. Η δίαιτα δεν τους βοηθά. Έτσι παρατηρούμε άντρες και γυναίκες που ενώ έχουν φυσιολογικό βάρος να παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλη περιφέρεια ή υπερβολικό λίπος στον κάτω κορμό. Πλέον με την τεχνολογία του λέιζερ η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη μικρότερη ταλαιπωρία. 

Info: Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής είναι πλαστικός χειρουργός. Είναι πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Cosmetic Derma Medicine Center (www.cosmeticdermamedicine.gr/) στην Αθήνα. 

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να αποφορτίσεις/αδειάσεις το μυαλό σου

Αν μάθεις να ξεφορτώνεσαι τη νοητική σαβούρα, θα αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη χρησιμοποιώντας αυτά τα ισχυρά, αλλά απλά εργαλεία

CELEBS

Ιωάννα Μαλέσκου: Η τρυφερή ανάρτηση για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της

Ξεχωριστή ήταν η Κυριακή του Πάσχα για την παρουσιάστρια

DO IT YOURSELF

Το εσώρουχο που πρέπει να φοράς κάτω από φορέματα

Σμιλεύει το σώμα και κρύβει την κυτταρίτιδα και τις ατέλειες