"Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με ξυράφι στο πρόσωπο;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα σου εξηγεί για ποιο λόγο να ΜΗΝ το κάνεις. 

Αμαλία Τσιατούρα

Η… νέα τάση που διάβασα στο διαδίκτυο ότι υιοθετείται από γυναίκες το 2015 με άφησε όχι απλά έκπληκτη. Εμβρόντητη! Ολοένα περισσότερες γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους, ειδικά το διάστημα της εμμηνόπαυσης, που λόγω διακοπής παραγωγής οιστρογόνων η τριχοφυΐα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της ενισχυμένη. Συν τοις άλλοις, Βρετανός δερματολόγος δήλωσε ότι το να ξυρίζει μια γυναίκα το πρόσωπό της είναι μια μορφή απόξεσης, αφού απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. 

Ο λόγος που επανέρχομαι στην αποτρίχωση λοιπόν, είναι για να αποτρέψω έστω και μία γυναίκα να κάνει αποτρίχωση στο πρόσωπο με το κοινό ξυραφάκι. Το πρόσωπο, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι λόγω διαταραχής ορμονών αρκετές γυναίκες πια εμφανίζουν αυξημένο χνούδι ή τρίχες στο άνω χείλος, το πιγούνι, τους κροτάφους. Το να επιλέξουν να αποτριχώσουν τις ευαίσθητες αυτές περιοχές με ξυράφι θα σκληρύνει καταρχήν τις μέχρι πρότινος μαλακές τρίχες. Η άκρη τους θα γίνει επίπεδη και παχιά, ακόμα κι αν δεν σκουρύνει σε χρώμα. 

Ναι, όσοι άντρες ξυρίζονται έχουν μαλακό δέρμα, συχνά πιο μαλακό από εκείνο των γυναικών. Είναι αλήθεια ότι το ξυραφάκι απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Όμως σκεφτείτε πώς είναι οι τρίχες του αγαπημένου σας μετά από 2 μέρες. Η τεχνολογία σήμερα έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με το λέιζερ που τις αποδυναμώνει σταδιακά. Είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος που διαθέτουμε. Μπορεί να μην προκαλεί απόξεση στην κερατίνη, την πιο επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, αλλά αποδυναμώνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και δρα αποτελεσματικά. Συμπέρασμα: Όσο οικονομικό και αν είναι το ξυραφάκι, δεν θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα. Αντίθετα ανά 2-3 μέρες θα έχετε βάλει το εαυτό σας σε έναν ατελείωτο μπελά.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares