"Ποιο είναι το πιο σύγχρονο πίλινγκ;"

Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος σου απαντά.

Αμαλία Τσιατούρα

Είναι η θεραπεία-ρουτίνα για ένα δερματολόγο. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στο ιατρείο. Γιατί όχι; Είναι εύκολα (αν ξέρεις να τα κάνεις), γρήγορα (μέσα σε 5-10’ τελειώνεις) και επιπλέον βλέπεις αποτελέσματα. Προσωπικά νιώθω τέτοια ικανοποίηση όταν βλέπω ανθρώπους να έρχονται για τις ουλές ακμής, τις ρυτίδες, τη λιπαρότητα και φεύγουν από το ιατρείο λαμπεροί και χαμογελαστοί. Γιατί τα πίλινγκ εφαρμόζονται πλέον παντού, ανάλογα με την ουσία κλειδί. 

Ελάτε όμως που πολλοί κάνουν πίσω όταν τους προτείνω να κάνουν πίλινγκ. Πιστεύουν ότι το δέρμα τους θα ξεφλουδίσει και θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Τα καλά νέα είναι ότι τα καινούρια πίλινγκ που παρουσίασα στο ιατρείο την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα workshop για δερματολόγους είναι και πιο ασφαλή και πιο ήπια. Και η δράση τους δεν μειώνεται. Το αντίθετο! 

Τι αλλάζει λοιπόν; Διατίθενται σε ένα σωληνάριο για 2 δόσεις, απορροφώνται ομοιογενώς και όχι περισσότερο ή λιγότερο σε κάποια σημεία (χάρη σε πατενταρισμένο μόριο) και το τραύμα που προκαλούν είναι μικρότερο. 

Έχετε ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλη; Το καινούριο peeling ονομάζεται Enerpeel EL (eye lips). Έχετε ουλές ακμής; Το αντίστοιχο πίλινγκ με τριχλωροξικό οξύ υπόσχεται, σύμφωνα με μελέτες, να σβήσει τις ουλές στο μισό περίπου, μέσα σε 3 συνεδρίες. Υπάρχουν ακόμα πίλινγκ για τη ροδόχρου νόσο και για λάμψη (ναι, είναι με μανδελικό που είναι πολύ ήπιο) χωρίς να ξεφλουδίσετε. Για μέλασμα υπάρχει εκείνο με γλυκολικό οξύ, για λιπαρότητα το πυροσταφυλικό οξύ, για ακμή το σαλικυλικό οξύ, για τη φωτογήρανση στα χέρια συνδυασμός με γαλακτικό, κοχικό και τριχλωροξικό. Ακόμα και για λαιμό και ντεκολτέ υπάρχει το πυροσταφιλικό συνδυαστικά με γαλακτικό. 

Τα πίλινγκ είναι σε μορφή υγρού και τα απλώνουμε με ένα πρακτικό βουρτσάκι. Στην συνέχεια πλένετε το πρόσωπό σας. Το δέρμα θα είναι κόκκινο για λίγη ώρα μόνο αν κάνετε εκείνο με το τριχλωροξικό και θα ξεφλουδίσει μετά από 2 μέρες ελαφρώς. Με τα υπόλοιπα θα είστε εντάξει. Ο οργανισμός θα παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη και εσείς θα λάμπετε για μέρες.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares