"Μπορώ να απαλλαγώ γρήγορα από τις ευρυαγγείες;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου απαντά.

Αμαλία Τσιατούρα

Πολλές κοπέλες έρχονται αυτή τη εποχή στο ιατρείο αναζητώντας θεραπεία για τις ευρυαγγείες, αυτές τις μικροσκοπικές φλέβες σε μπλε και κόκκινο χρώμα που μοιάζουν με ιστό αράχνης. Μαζί με την άνοιξη που μπαίνει, αποκαλύπτουμε και τα πόδια μας και η επιθυμία να τις εξαλείψουμε μεγαλώνει. Τι τους λέω λοιπόν;

Καταρχήν οι ευρυαγγείες δεν είναι επικίνδυνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως στους κιρσούς που πρέπει να κάνουμε ελέγχους και εξετάσεις γιατί το αίμα λιμνάζει στις φλέβες. 

Αυτό που συμβαίνει στις ευρυαγγείες είναι ότι δημιουργείται παράπλευρη κυκλοφορία του αίματος λόγω ορθοστασίας ή ορμονικών παραγόντων. Όμως το πρόβλημα αυτό είναι μικρού βαθμού και είναι κυρίως αισθητικό. 

Αν έχετε ευρυαγγείες πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό για έλεγχο γιατί ίσως συνυπάρχουν με κιρσούς που με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε σοβαρού βαθμού φλεβική ανεπάρκεια. 

Ποιες μέθοδοι υπάρχουν για να απαλλαγούμε από αυτές; Η πρώτη που εφαρμόζουμε στην Cosmetic Derma Medicine είναι η σκληροθεραπεία. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με μια πολύ μικρή βελόνα που εισάγουμε μέσα στις ευρυαγγείες. Η ουσία που χρησιμοποιούμε είναι σκληρυντική και λέγεται πολυδοκανόλη. Αυτή είναι σε μορφή αφρού ή διαλύματος και εξαφανίζει την κατεστραμμένη, παθολογική φλέβα. Μέσα σε 3 επισκέψεις περίπου που γίνονται 1 φορά το μήνα, αυτές δεν φαίνονται καθόλου. Εναλλακτικά υπάρχει το λέιζερ Nd-Yag για τις ευρυαγγείες που απαιτεί περίπου 4 επισκέψεις. Προτιμούμε τις laser συνεδρίες στα πιο λεπτά αγγεία. Οι συνεδρίες γίνονται μια φορά το μήνα.

Από εκεί και πέρα το μυστικό βρίσκεται στο να περιορίσουμε την εμφάνιση νέων ευρυαγγειών αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι προδιαθεσικοί παράγοντες. Αποφεύγουμε ό,τι τις ενεργοποιεί: ορθοστασία, έκθεση στον ήλιο, σάουνα, θερμά λουτρά, μασάζ. Επίσης για το διάστημα που σας προτείνει ο γιατρός πρέπει να φοράτε τις ελαστικές κάλτσες που σας προτείνουμε γιατί βοηθούν στη θεραπεία. Καλό είναι να εφαρμόζετε και αλοιφές με κιτροειδή και με εκχύλισμα ιπποκαστανιάς που δροσίζουν τα πόδια.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares