Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Μπορώ να απαλλαγώ γρήγορα από τις ευρυαγγείες;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου απαντά.



Πολλές κοπέλες έρχονται αυτή τη εποχή στο ιατρείο αναζητώντας θεραπεία για τις ευρυαγγείες, αυτές τις μικροσκοπικές φλέβες σε μπλε και κόκκινο χρώμα που μοιάζουν με ιστό αράχνης. Μαζί με την άνοιξη που μπαίνει, αποκαλύπτουμε και τα πόδια μας και η επιθυμία να τις εξαλείψουμε μεγαλώνει. Τι τους λέω λοιπόν;

Καταρχήν οι ευρυαγγείες δεν είναι επικίνδυνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως στους κιρσούς που πρέπει να κάνουμε ελέγχους και εξετάσεις γιατί το αίμα λιμνάζει στις φλέβες. 

Αυτό που συμβαίνει στις ευρυαγγείες είναι ότι δημιουργείται παράπλευρη κυκλοφορία του αίματος λόγω ορθοστασίας ή ορμονικών παραγόντων. Όμως το πρόβλημα αυτό είναι μικρού βαθμού και είναι κυρίως αισθητικό. 

Αν έχετε ευρυαγγείες πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό για έλεγχο γιατί ίσως συνυπάρχουν με κιρσούς που με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε σοβαρού βαθμού φλεβική ανεπάρκεια. 

Ποιες μέθοδοι υπάρχουν για να απαλλαγούμε από αυτές; Η πρώτη που εφαρμόζουμε στην Cosmetic Derma Medicine είναι η σκληροθεραπεία. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με μια πολύ μικρή βελόνα που εισάγουμε μέσα στις ευρυαγγείες. Η ουσία που χρησιμοποιούμε είναι σκληρυντική και λέγεται πολυδοκανόλη. Αυτή είναι σε μορφή αφρού ή διαλύματος και εξαφανίζει την κατεστραμμένη, παθολογική φλέβα. Μέσα σε 3 επισκέψεις περίπου που γίνονται 1 φορά το μήνα, αυτές δεν φαίνονται καθόλου. Εναλλακτικά υπάρχει το λέιζερ Nd-Yag για τις ευρυαγγείες που απαιτεί περίπου 4 επισκέψεις. Προτιμούμε τις laser συνεδρίες στα πιο λεπτά αγγεία. Οι συνεδρίες γίνονται μια φορά το μήνα.

Από εκεί και πέρα το μυστικό βρίσκεται στο να περιορίσουμε την εμφάνιση νέων ευρυαγγειών αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι προδιαθεσικοί παράγοντες. Αποφεύγουμε ό,τι τις ενεργοποιεί: ορθοστασία, έκθεση στον ήλιο, σάουνα, θερμά λουτρά, μασάζ. Επίσης για το διάστημα που σας προτείνει ο γιατρός πρέπει να φοράτε τις ελαστικές κάλτσες που σας προτείνουμε γιατί βοηθούν στη θεραπεία. Καλό είναι να εφαρμόζετε και αλοιφές με κιτροειδή και με εκχύλισμα ιπποκαστανιάς που δροσίζουν τα πόδια.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department