Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Μπορώ να απαλλαγώ από τους μαύρους κύκλους;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα σου απαντά.



Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά ένα πρόβλημα που δεν λύνεται ούτε με τον επαρκή ύπνο ούτε με την σωστή διατροφή: τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Όταν το πρόβλημα αυτό είναι μόνιμο οι αιτίες εστιάζονται στην κακή μικροκυκλοφορία του αίματος τοπικά και την κακή αγγείωση με αποτέλεσμα η αιμογλοβίνη του αίματος να φαίνεται προσδίδοντας αυτή την σκούρα απόχρωση. Επίσης μπορεί το θέμα να είναι γονιδιακό και να το έχει η μητέρα ή ο πατέρας ενός ανθρώπου. Όσοι έρχονται-ειδικά οι γυναίκες-με ρωτούν: Δηλαδή θα πρέπει για όλη μου τη ζωή να κρύβω τους κύκλους με κονσίλερ; 

Η απάντηση είναι όχι. Οι σύγχρονες θεραπείες που εφαρμόζουμε είναι δύο: η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και λευκαντικούς παράγοντες (π.χ. κοχικό οξύ) και τα χημικά πίλινγκ τοπικά με λευκαντικούς παράγοντες. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Η μεσοθεραπεία γίνεται κυρίως ενέσιμα ώστε το υλικό να διεισδύσει βαθύτερα. Το υαλουρονικό προσφέρει όγκο στην περιοχή με αποτέλεσμα το σκούρο χρώμα να μην είναι τόσο ορατό. Επίσης βελτιώνει την όψη της περιοχής χαρίζοντας ενυδάτωση. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1 χρόνο, καθώς μετά το υλικό απορροφάται από τον οργανισμό. 

Από την άλλη, τα χημικά πίλιγνκ για τους μαύρους κύκλους είναι εξειδικευμένα και θεωρούνται επιφανειακά έως μεσαίου βάθους: εδώ και λίγο καιρό εφαρμόζουμε πίλινγκ που γίνεται γύρω από το στόμα και τα μάτια. Το πίλινγκ περιέχει τριχλωροξικό οξύ σε μικρή ποσότητα (3,7%) και γαλακτικό οξύ (15%) για λάμψη. Συνολικά απαιτούνται κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες, εκτός κι αν οι κύκλοι και οι ρυτίδες είναι πιο έντονα. Θα εμφανίσετε ερυθρότητα τοπικά και οίδημα αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ