Skip to main content

BLOGS

«Βρήκα την ευτυχία μέσα στους ανθρώπους και στον κόσμο» Lana Del Rey

Happy 38th Birthday Lana, συνέχισε να μας συγκινείς με τα τραγούδια σου



Ευαίσθητη, γοητευτική, πολυτάλαντη, τραγούδησε την καλοκαιρινή θλίψη καλύτερα από ποτέ. Η Ελίζαμπεθ Γούλριτζ Γκραντ ( Elizabeth Woolridge Grant) γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1985 στη Νέα Υόρκη, γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Lana Del Rey (Λάνα Ντελ Ρέι) και είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ποιήτρια. Θεωρείται ευρέως από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της σύγχρονης μουσικής. Γι' αυτό, της έχει δοθεί το προσωνύμιο «Βασίλισσα της Εναλλακτικής Μουσικής».

Το δεύτερο studio album της, δηλαδή η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, Born To Die, κυκλοφόρησε το 2012. Πήγε νούμερο δύο στην Αμερική και ήταν το τρίτο πιο ευπώλητο άλμπουμ το 2012. Τα σινγκλ του άλμπουμ (Summertime sadness, Video Games, Blue Jeans, Born to Die, National Anthem) έγιναν επιτυχίες και κατέκτησαν τα τσαρτ. Το τρίτο studio album της, Ultraviolence, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200. Ακολούθησαν το Honeymoon (2015) και τo Lust For Life (2017). Το 2019 κυκλοφόρησε το Norman Fucking Rockwell!, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, σύμφωνα με το Rolling Stone, το οποίο υπήρξε υποψήφιο για Γκράμι. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο ποίησης, το Violet Bent Backwards Over the Grass. Το 2021 κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ: το Chemtrails Over The Country Club και το Blue Banisters. Το 2023 κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ, Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd.

https://www.instagram.com/p/CtvgBLiuJ9f/

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Πιστεύω ότι τίποτα δεν γίνεται κατά λάθος. Ξέρετε, το σύμπαν έχει ένα θεϊκό σχέδιο. Αυτό ακούγεται δραματικό».

 

«Έχω μια προσωπική φιλοδοξία να ζήσω τη ζωή μου ειλικρινά και να τιμήσω την αληθινή αγάπη που είχα και επίσης τους ανθρώπους που είχα γύρω μου. Θέλω να μείνω αισιόδοξη, παρόλο που φοβάμαι γιατί είμαστε ακόμα ζωντανοί».

 

«Αν έχεις γεννηθεί καλλιτέχνης, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παλέψεις για να παραμείνεις καλλιτέχνης».

 

«Αναρωτιόμουν αν ήταν το σχέδιο του Θεού να μείνω μόνη τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου. Βρήκα όμως την ηρεμία. Βρήκα την ευτυχία μέσα στους ανθρώπους και στον κόσμο».

 

«Υπάρχει αντίδραση για ό,τι κάνω».

 

«Η μόδα εμπνέεται από τη νεολαία και τη νοσταλγία και αντλεί έμπνευση από τα καλύτερα του παρελθόντος».

 

«Όταν ήμουν νέα ένιωθα πραγματικά συγκλονισμένη και μπερδεμένη από την επιθυμία να μην καταλήξω σε ένα γραφείο, κάνοντας κάτι στο οποίο δεν πίστευα».

 

«Το να νιώθεις ότι σε σέβονται μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν το ίδιο πράγμα που κάνεις εσύ είναι απίστευτο και απαραίτητο».

 

«Όταν ήμουν πολύ μικρή, ήμουν κάπως στεναχωρημένη από το γεγονός ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου και όλοι όσοι ήξερα θα πέθαιναν μια μέρα, όπως και εγώ. Είχα ένα είδος φιλοσοφικής κρίσης. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμασταν θνητοί».

 https://www.instagram.com/p/CtvdX8DOwU2/

«Βλέποντας τον εαυτό μου στην οθόνη ανατριχιάζω. Καταλαβαίνω ότι είμαι έτσι – μουτράκι».

 

«Γράφω τα δικά μου τραγούδια. Έκανα τα δικά μου βίντεο. Επιλέγω τους παραγωγούς μου. Τίποτα δεν βγαίνει χωρίς την άδειά μου. Είναι όλα αυθεντικά».

 

«Πρώτα απ’ όλα γράφω κι ύστερα τραγουδάω».

 

«Η μουσική μου είναι πολυτέλεια».

 

«Διαβάζω ταμπλόιντ από τα εννιά μου. Λατρεύω μια καλή ιστορία».

 

«Δεν έχω πραγματικά κανένα κόλπο. Στην πραγματικότητα δεν κάνω κάτι περίεργο. Δεν φοράω καν περίεργα πράγματα».

 

«Προσωπικά με εντυπωσιάζουν περισσότερο τα οπτικά ερεθίσματα παρά τα μουσικά».

 

«Μου αρέσει να τραγουδάω και μου αρέσει πολύ να γράφω, αλλά όσον αφορά το ότι είμαι στη σκηνή, δεν είμαι τόσο άνετη, κάτι που νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο».

 

«Πολλοί από τους λόγους που η εμφάνισή μου είναι έτσι όπως είναι, είναι επειδή είναι πολύ εύκολο να φοράω ένα φανελάκι κάθε βράδυ αν πρέπει να κάνω παράσταση - ή απλά να φοράω τζιν κάθε μέρα και T-shirt ή κάτι τέτοιο».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός