Καλοκαίρι; Ε, ναι, καλοκαίρι!

...κι αν μου το πεις: "σκουπιδοκαλόκαιρο", ξέρεις τι θα σου πω; " προσεχώς, καλύτερα"!

Μελίνα Αδαμοπούλου

...και καθόλου δεν θα ήθελα να με χαρακτηρίσεις παραμυθατζού, εξωπραγματική, αλαφροΐσκιωτη, ουτοπική, εκτός θέματος, ρομαντική, κι άλλα τέτοια...προσβλητικά. Γιατί; Μα επειδή ζούμε μέσα σ’ έναν απέραντο παραλογισμό. Τόσο τρελά, λοξά, παράλογα όλα και όλοι. Γιατί όχι και το καλοκαίρι μας;

Ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι; Ένα μικρό βροχερό καλοκαίρι; Ένα τροπικό μουτζουρωμένο καλοκαίρι;

Το μικρό και το μεγάλο, το ωραίο και το άσχημο, είναι τόσο υποκειμενικά,πια.

Ποιός κρίνει, ποιός αποφασίζει; Αν θα σταθώ (ή θα σταθείς) απέναντι τους απολογητικά, απορημένα, αποφασιστικά, φοβισμένα, απόλυτα, υποχωρητικά, καχύποπτα, διαλλακτικά;

Αυτό που ψάχνουμε, κι εσύ κι εγώ, είναι αυτό το μικρό “κάτι” που θα κάνει το καλοκαίρι (την άνοιξη, το χειμώνα, το φθινόπωρο, τους μήνες, τις μέρες) χωρίς πατρόν, καλούπια, μεγέθη. Απλά δικό μας. Δικό σου. Και δικό μου. Με τα δικά μας λάθη, «πάντα» και «ποτέ», φιλιά και σιωπές, τα δικά μας «προσεχώς», μνήμες και φωνές.

Κι αυτό, το «κάτι», καταχτιέται. Με μια βουτιά. Ούτε εύκολη ούτε δύσκολη, ούτε μικρή ούτε μεγάλη. Απολύτως προσωπική. Σε καθαρά νερά, σε βαθιές θάλασσες, σε ανοιχτές αγκαλιές, σε ποτάμια. Σε σκουπίδια. Σε σκοτάδια, στο φως. Σε σώματα, σε βλέμματα. Δεν έχει «πότε». Προσεχώς.
Μ' όλα αυτά που κουβαλάει η λέξη. Ως έννοια και νόημα και υπόσχεση και αναμονή.. Όχι ως πρόσχημα! Ως προσωπική πραγματικότητα!

"Προσεχώς" να ζω γι' αυτό που είμαι. Να σκύβω σε καλά κρυμμένα μυστικά και να διαλέγω. "Προσεχώς" να μιλάω με λέξεις που αντέχουν να τις ξύνω αντί να τις χαϊδεύω, να συμφιλιώνομαι με τις προδοσίες."Προσεχώς" οι μικρές ελαφρότητες και οι μεγάλοι πειρασμοί, οι μικρές μέρες και τα μεγάλα όνειρα. Και πόσο κρατάει αυτό το "προσεχώς". Όσο θέλεις εσύ. Και όσο αντέχεις. Ώρες, μέρες, μήνες. Ένα χειμώνα και δυο καλοκαίρια. Σου μεταφέρει για (λίγο) αργότερα την περιπέτεια. Την προσωπική σου και των άλλων. "Προσεχώς" ιστορίες με καλό τέλος. "Προσεχώς", όχι από φόβο, μα από αγάπη στην αλήθεια. Ως ανακάλυψη μιας άλλης ενηλικίωσης. Ως βλέμμα γυμνό, ως επιμονή και ως αόρατος φίλος.

”Προσεχώς” καλύτερα…About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares