Skip to main content

EDITORIAL

Ξέρεις τι θέλω αυτό το καλοκαίρι;

…να φύ-γω, να ξε-φύ-γω! Να’μαι μακριά, πολύ μακριάαα…


Μελίνα Αδαμοπούλου

Έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πως αυτός ο τόπος είναι τόσο αλλιώτικα ωραίος, τόσο λαμπερός, τόσο τρελός, τόσο γεμάτος με ιστορία, τόσο απρόσμενα τρυφεροδυνατός που ούτε κρύβεται, ούτε μουτζουρώνεται, ούτε "χαλιέται", Έτσι είναι. Κι έτσι θα μείνει. Μόνο που… τσαντίζεται ! Όπως κι εγώ, όπως κι εσύ. Αγανακτεί, εξαλώνεται, βγαίνει απ’ τα…ρούχα του, ε και τότε , μια είναι η λέξη: «μακριά»

Μακριά από "σοβαρά" πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τίτλους ψυχοπλακωτικούς, μακριά από σκοτεινά , πληκτικά Δελτία Ειδήσεων, μακριά από υποχρεωτικές ευτυχίες, μακριά από δήθεν βαθυστόχαστες  κουβέντες και αναλύσεις, μακριά από μαζώξεις αυθόρμητα καταναγκαστικές.. Κουράστηκα, έγκωσα με την "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα, τα' παιξα με τις πολιτικές αναλύσεις, το δάγκωσα με την ανισορροπία, την αστάθεια, την αμφιβολία, το μπούρου -μπούρου, θύμωσα με τα άνοστα χαμόγελα... άρα; ως εδώ! Που θα πει: Θα βγει ο ήλιος και θα με βρει αποφασισμένη!

aaababins.jpg

 

Αποφασισμένη να μιλάω κάθε μέρα , παντού, για το αληθινό παραμύθι του (ήρωά μου) Γιάννη (Αντετοκούμπο), αποφασισμένη να λέω φανερά όσα οι άλλοι σκέφτονται κρυφά, να ξορκίσω ο,τι δεν με ξαφνιάζει, δεν μου λέει ιστορίες  για έρωτες αναπάντεχους και παντοτινούς, δεν με διεκδικεί άρα δεν με κερδίζει , δεν μου δίνει χώρο ν’ απλωθώ.

aaababin.jpg

Αποφασισμένη να δω, να διαβάσω, ν’ακούσω  κάτι "ανάλαφρο" (που λέει και η φίλη μου η Νότα), να καταβροχθίσω κάτι... πλούσιο σε θερμίδες, να δω "Κωνσταντίνου και Ελένης" (πόοοοσο πιάαα), άντε και τα"Καλύτερα μας χρόνια" στο DVD κι ας πλαντάξω στο κλάμα (τουλάχιστον θα πλαντάξω με αιτία!), να ακούσω Robbie Williams και Beatles και Indila, να ζητήσω να μου πουν ιστορίες με χρόνο αόρατο,  να χωθώ μέσα σε χώρους ονείρων, να χορέψω στην πλατεία μ' έναν άγνωστο, να θυμηθώ όλα τα "καλά" μου βράδια , να τραγουδήσω μαζί με τον Πορτοκάλογλου "θα περάσει κι αυτό", να κρατήσω την ψυχραιμία μου (θα μου χρειαστεί), να γεμίσω τον σάκο μου με περιττά για να ξαναγαπήσω τα απαραίτητα.

Θα βρω κι άλλα μέχρι να φύγει ο ήλιος. Και θα σου πω.

Διαβάστε επίσης

EDITORIAL

Μέρες (και νύχτες)  ανάμεσα στο κόκκινο και το... κόκκινο

Το πάθος "παίζει". Έπαιζε, δηλαδή...

EDITORIAL

Αλλάζουμε...

...η αλλαγή είναι ζήτημα προσωπικό(;)

EDITORIAL

Γυναίκες, με διαφορά

 

Έτσι είμαστε εμείς!

 

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου