Skip to main content

INTERVIEW

Βιργινία Λεούση:  «Η αστρολογία είναι ελκυστική γιατί βελτιώνει τη ψυχολογία μας»

Eίναι η δική μας “grande dame” της αστρολογίας. Στην κουβέντα της, με την Κατερίνα Σαρρή, εξηγεί πώς η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη με την βοήθεια της αστρολογίας.


Κατερίνα Σαρρή

Η  Βιργινία Λεούση, είναι η «δική»μας αστρολόγος. Της ζητήσαμε να μας μιλήσει. Να μας πει τις σκέψεις της αλλά και τις προβλέψεις της. Η Βιργινία μας είπε πολλά. Για το μέλλον, το μέλλον της Ελλάδας, για τους πιο ερωτικούς συνδυασμούς στα ζώδια. Και δεν παρέλειψε να μας τονίσει πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της ελεύθερης βούλησης.

Πού σταµατάει η αστρολογία για έναν άνθρωπο και πού αρχίζει αυτό που ονοµάζουµε «µοίρα»;

Η αστρολογία αντιστοιχεί στο 5% της ανθρώπινης υπόστασης. Μας δίνει στοιχεία για το χαρακτήρα θετικά και αρνητικά, ευαισθησίες, όμως σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση ενός ατόμου παίζει το dna, ο τρόπος και οι συνθήκες που μεγάλωσε, οι αρχές που πήρε από την οικογένειά του και ένα σωρό εξωτερικά ερεθίσματα κατά την ανάπτυξή του. Γι' αυτό ακριβώς πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους με το ίδιο ζώδιο, όπου ναι μεν έχουν κάποια κοινά γνωρίσματα και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο αστρολογικός χάρτης του καθενός είναι σαν το δαχτυλικό αποτύπωμα. Η αστρολογία μπορεί να μας δώσει βάση μας θέσης των πλανητών την ώρα που γεννήθηκε κάποιος μας επιρροές που δέχεται και σε ποιους τομείς και με μας όψεις που σχηματίζονται να ορίσει σφαιρικά, γεγονότα που θα συμβούν κατά την πορεία μας ατόμου. Η μοίρα είναι το γραμμένο του καθενός που δεν μπορεί να αλλάξει μας πχ. η γέννηση και ο θάνατος, αλλά αντιπροσωπεύει και τη θέληση του καθενός να χρησιμοποιήσει την ελεύθερη βούληση και να πράξει αντίστοιχο το καλύτερο που πιστεύει.

Μπορούμε τελικά πραγματικά να προβλέψουμε το μέλλον μας; Υπάρχει ελεύθερη βούληση; 

Σαφώς υπάρχει και όπως ανάφερα είναι αυτή που κάποιες φορές μπορεί να τροποποιήσει εν μέρει τη μοίρα μας. Απλώς κάποιοι άνθρωποι φοβούνται να αναλάβουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους και αφήνονται όπως τους έρθουν.

Ισχύει αυτό που λέμε το  «πεπρωμένο φυγείν αδύνατο»;

Το πεπρωμένο είναι η φυσική ακολουθία της μοίρας που προηγείται και στη συνέχεια συμπορεύονται. Το πεπρωμένο τηρεί όσα προδιαγράφει η μοίρα, άρα ισχύει.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό για την αστρολογία και θα ήθελες να µας το αποκαλύψεις;

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι  ότι οι πλανήτες στο σύμπαν μας είναι εκπρόσωποι των διαφόρων τμημάτων του φυσικού μας σώματος. Οι Πλανήτες που εκπροσωπούνται στο ανθρώπινο σώμα είναι μόνο ένα παράδειγμα της ικανότητας της αστρολογίας να κάνει μια υψηλότερη σύνδεση μεταξύ ανθρώπινου και θεϊκού. Για παράδειγμα ο ήλιος διέπει τη γενική ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα, καθώς και γύρω από αυτό (αιθερικό, ενεργειακό σώμα) που είναι η ενέργεια μας. Ο Άρης είναι ισότιμος εταίρος στη λειτουργία της καρδιάς, ο  Ήλιος, την κυκλοφορία, τη ζωτικότητα και τη συνολική θεραπεία .

Η Σελήνη κυβερνά τα υγρά του σώματος. Με τον ίδιο τρόπο που το φεγγάρι επηρεάζει τις παλίρροιες σύμφωνα με την τροχιά του γύρω από τη γη,  επηρεάζει ομοίως τα υγρά στο σώμα μας. Κατακράτηση νερού, ροή του αίματος, λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η κυτταρική υγρασία. Αυτά είναι κάποια από τα πεδία που επιβλέπει.

Όταν κάποιος άνθρωπος είναι εξαρτημένος από την ανάλυση των ζωδίων, θεωρείτε ότι αποδυναμώνει την προσωπική του προσπάθεια κι επαφίεται μόνο στην αστρολογία;

Τα άτομα που είναι άβουλα ή ανίκανα να στηριχθούν στις δυνάμεις τους και να αναλάβουν ευθύνες, πάντα ψάχνουν για κάτι που θα έχουν σα δεκανίκι να στηριχθούν. Οπότε αν κάποιος επαφίεται στην αστρολογία, το κάνει απλά γιατί έψαχνε κάτι να στηριχθεί και αν δεν ήταν η αστρολογία θα ήταν κάτι άλλο. Και εδώ ξαναβλέπουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει τελικά η ελεύθερη βούληση.

Πόσο διαφέρουν τα ίδια ζώδια σε άντρες και γυναίκες. Δηλαδή ένας άντρας Υδροχόος και μια γυναίκα Υδροχόος πόσο ίδιοι είναι. Μεταξύ τους ταιριάζουν;

Δεν υπάρχουν καλά και κακά ζώδια και δεν τα χωρίζουμε σε άντρες και γυναίκες. Το ωροσκόπιο είναι πολύ προσωπικό και είναι σύνολο όψεων και πλανητών, οπότε και δεν υπάρχουν ίδιοι χαρακτήρες ακόμα και αν έχουν γεννηθεί την ίδια ακριβώς μέρα. Νομίζω τα ίδια ζώδια δεν ταιριάζουν, γιατί  οι σχέσεις ανάμεσα στα ίδια ζώδια με τα ίδια ελαττώματα δεν αντέχονται με τίποτα. Οι άνθρωποι χρειάζονται αυτούς που θα τους γεμίζουν τα κενά. Μπορεί να είναι δυο Υδροχόοι την ίδια μέρα αλλά να έχουν πολύ διαφορετικούς πλανήτες για παράδειγμα αλλού την Σελήνη αλλού την Αφροδίτη και να μην υπάρχει καμία σύμπνοια. Καλό είναι τα ίδια ζώδια να μην είναι ζευγάρι.

Ήλιος, σελήνη, ωροσκόπος. Με ποια σειρά τα βάζεις ανάλογα με τη σημασία που έχουν στην ανάλυση γενέθλιου χάρτη και γιατί;

Είναι η τριάδα με τις πιο αποκαλυπτικές και προσωπικές επιρροές. Είναι το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα. Ο Ήλιος είναι το ζώδιό μας που αντανακλά το πνεύμα μας και μας ωθεί να αναγνωρίσουμε το λόγο ύπαρξής μας. Η σελήνη εκπροσωπεί την ψυχή, τα συναισθήματα. Παίρνει τις σκέψεις που δημιουργεί το πνεύμα, τις φορτίζει ενέργεια και τις μετατρέπει σε συναίσθημα. Ο Ωροσκόπος εκπροσωπεί το σώμα, τον εαυτό μας και επηρεάζει το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά και πως θέλουμε εμείς να δείχνουμε στα μάτια τους. Άρα και τα τρία έχουν σημαντική σημασία και λειτουργούν σαν ένα όταν μιλάμε για οντότητα. Δεν υπάρχουν ιεραρχίες.

Τι ακριβώς είναι ο ωροσκόπος και πώς επιδρά στο ζώδιο μας. Ισχύει ότι μετά τα 30 είμαστε ο ωροσκόπος μας;

Ο Ωροσκόπος είναι το δεύτερο ζώδιό μας, είναι το ζώδιο που ανατέλλει τη στιγμή της γέννησής μας. Λειτουργεί από τη στιγμή της γέννησής μας, αφού μας δίνει χαρακτηριστικά εμφάνισης και είναι υπεύθυνο για την πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους όταν μας πρωτοβλέπουν. Για να αναπτυχθεί πλήρως η προσωπικότητα του ωροσκόπου χρειάζεται το άτομο να ωριμάσει και να συνειδητοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Συνήθως φτάνοντας στα τριάντα που γίνεται και η επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια βάση του ωροσκοπίου, παρατηρούνται αλλαγές στην προσωπικότητά μας. Εκφραζόμαστε πιο δημιουργικά βάσει εμπειριών και για αυτό λέμε ότι ο ωροσκόπος μας είναι η προσωπικότητά έχεις που περιμένουμε να ωριμάσει και συνήθως γίνεται μετά τα 30.

Βιργινία εσύ έχεις προβλέψει το μέλλον σου;

Εχω προβλέψει πάρα πολλά πράγματα κυρίως όμως το έχω οδηγήσει το μέλλον μου.

Για παράδειγμα έχω προβλέψει τον θάνατο του πατέρα μου και μάλιστα on camera. Ήμουν στην εκπομπή του Δημήτρη Μάρκου, μια αρκετά δυσάρεστη προβλέψη αλλά έχω προβλέψει και ευχάριστα πράγματα και ειδικά στην καθημερινότητα μου. Η αστρολογία είναι διαφορετική από την μελλοντολογία. Την αστρολογία την διαβάζεις, την μαθαίνεις. Το μέλλον για να μπορεί να προβλεφθεί χρειάζεται λίγο να έχεις και ένα χάρισμα και πιστεύω εγώ το έχω. Επίσης, έχουν παρεξηγήσει κάποιους που έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν και  τους κατηγορούν για μάγους και λοιπά. Αυτό γίνεται γιατί έχουν εισχωρήσει λάθος άνθρωποι στο επάγγελμά μας, όπως φυσικά και σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Πρέπει να έχεις καθαρή ψυχή και να προσπαθείς να βοηθάς  και όχι να εκμεταλλεύεσαι. Εγώ αυτό προσπαθώ όλα τα χρόνια από τη στιγμή που κατάλαβα ότι έχω αυτό, ας το πούμε «ταλέντο».

Τελικά η αστρολογία τι σχέση έχει με την ψυχολογία; Νιώθεις ότι κάποιες φορές κάνεις ψυχοθεραπεία στους πελάτες σου;

Έχω πει πολλές φορές ότι κάθε άνθρωπος που έρχεται για προβλέψεις θα πρέπει να βάζει τη λογική μπροστά σε ότι ακούει και να λειτουργεί με αυτήν. Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και οι προβλέψεις υπάρχουν για να βοηθήσουν σε λύση προβλημάτων, στο να καλυτερέψουμε τη ζωή μας ή στο να αποφύγουμε σκοπέλους. Υπάρχει μια μερίδα ατόμων που μας επισκέπτεται απλά και μόνο για να μιλήσουν για το πρόβλημά τους και γιατί δε θέλουν να το πουν στον περίγυρό τους. Τους ακούμε, μοιραζόμαστε το πρόβλημά τους και τους βοηθάμε υποστηρικτικά. Είναι ένα είδος ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτό είναι και το μυστικό που κάνει την αστρολογία ελκυστική. Μπορεί να βοηθήσει να καταλάβουμε τον χαρακτήρα μας, να βοηθήσει και να αναπτερώσει τη ψυχολογία μας.

Οι άντρες ή οι γυναίκες θέλουν πιο πολύ να  μάθουν το μέλλον τους;

Οι προβλέψεις δεν έχουν φύλο, όπως δεν έχουν και επίπεδο μόρφωσης. Θα έρθει η απλή νοικοκυρά μέχρι ο πρύτανης πανεπιστημίου ή ο πολιτικός. Ο περισσότερος κόσμος κάποια στιγμή της ζωής του θέλει απαντήσεις ή μια συμβουλή σε κάτι που θα τον απασχολήσει.

Έχεις συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της σοουμπίζ. Έχεις συναντήσει ακραίες καταστάσεις;

Έχω επώνυμους πελάτες αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα. Ακραίες καταστάσεις και παράλογες απαιτήσεις μπορεί να έχει κάποιος είτε είναι επώνυμος είτε όχι.

Κατά καιρούς έχεις κάνει πετυχημένες προβλέψεις για διάφορα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα…Έχεις να μας αποκαλύψεις κάτι δυνατό για το επόμενο διάστημα; Ποτέ βλέπεις να έρχεται μια καλύτερη εποχή για τους Έλληνες;

Από το 1996 μέχρι και σήμερα ό,τι έχω πει έχει βγει μάλιστα τότε είχα πει ότι θα βγει ο Σημίτης και όλοι με κοιτούσαν με έκπληξη γιατί τους φαινόταν περίεργο μετά την Ανδρέα Παπανδρέου εποχή και όμως έγινε. Η Ελλάδα είναι Υδροχόος και θα ευνοηθεί πολύ το 2017, ο Δίας στο Ζυγό θα την ευνοήσει με σημαντικές αλλαγές και ανατροπές ευχάριστες όμως. Επίσης την επόμενη χρονιά θα έχουμε μια ανάκτηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας, θα ενδιαφερόμαστε για πολλά περισσότερα από τα υλικά αγαθά. Επίσης θα έρθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αστρολογικά ευνοείται αυτή τη χρονιά.

Ισχύει αυτό που λένε ότι κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ επιτυχημένοι «έχουν άστρο»; Ποιο είναι τελικά αυτό το άστρο;

Ισχύει αλλά δεν είναι άστρο με την έννοια που το λες, απλά είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός πλανητών στον αστρολογικό χάρτη κάποιου με θετικές όψεις που του φέρνει τύχη στη ζωή του και δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να πετύχει τους στόχους του. Άστρο και τύχη για μένα είναι να είσαι υγιής και να είσαι καλός άνθρωπος. Αν κάνεις το καλό, θα σου έρχονται καλά πράγματα στη ζωή σου.

Ποια ζώδια είναι τα πιο ερωτικά; Τα πιο ξενέρωτα;  Ό πιο ερωτικός συνδυασμός;  

Τα πιο ερωτικά ζώδια είναι ο Σκορπιός και μετά ο Ζυγός κι ο Ταύρος σε τρίτη μοίρα. Λιγότερο ερωτικά είναι οι Παρθένοι  και οι Αιγόκεροι γιατί είναι λίγο “παρτάκηδες”, αλλά είπαμε παίζει ρόλο που έχεις την Αφροδίτη σου τον πλανήτη του έρωτα και που έχεις τον Άρη σου τον πλανήτη που δείχνει πώς κάνεις σεξ. Δυνατός ερωτικός συνδυασμός είναι Σκορπιός με Καρκίνο για παράδειγμα ή Κριός με Λέων και Κριός με Υδροχόο. Τα ζώδια της φωτιάς ταιριάζουν με τα ζώδια του αέρα γιατί ο αέρας “δυναμώνει” τη φωτιά, ενώ τα ζώδια της γης με τα ζώδια του νερού γιατί το νερό “δροσίζει” το χώμα και τη γη.

Έσύ τι ζώδιο είσαστε; Παίζει ρόλο το ζώδιο για να γίνεις πχ αστρολόγος;

Εγώ είμαι Καρκίνος. Λένε ότι τα ζώδια του νερού Σκορπιός, Καρκίνος, Ιχθύες είναι λίγο πιο διαισθητικά ζώδια αλλά και πάλι αυτό είναι σχετικό.

Ποιο είναι το μήνυμα που σου έδωσε το σύμπαν, ποιο το όφελός σου από τα τόσα χρόνια της αστρολογίας;

Έχω έρθει κοντά στους ανθρώπους, έχω κάνει πολλούς φίλους και πιστεύω πολύ πώς ισχύει το “ότι δίνεις παίρνεις “, ίσως αυτό είναι το μήνυμα.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.